Астмата и Алцхаймер могат да изчезнат заради естествения подбор

Астмата и Алцхаймер могат да изчезнат заради естествения подбор

Гените, които са причините за болестта на Алцхаймер, астмата и високия холестерол, се срещат все по-рядко в новите човешки поколения. Сензационните твърдения са на учените от световно признатите университети Кеймбридж и Колумбия

1

Алцхаймер

Алцхаймер - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Алцхаймер от Ezine.bg. Списък на статиите за Алцхаймер. Online портал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и деца и Алцхаймер.
Алцхаймер - Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

30.08.20170550

Учени обявиха, че са открили малко известен симптом на болестта на Алцхаймер, който може да помогне за по-ранна диагностика на страдащите от коварното заболяване.

Алцхаймер - Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

Само с редовни упражнения ще се предпазите от Алцхаймер

24.08.20170154

За да се усили мозъчната функция и да се увеличи паметта при възрастните хора, е важно те да се поддържат във форма чрез редовна физическа активност като ходене, джогинг, плуване или танци.

Алцхаймер - Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

12.05.20170102

Канабисът може да помогне за предотвратяване на загубата на памет в напреднала възраст, установи ново проучване. Твърдението е на изследователи от Германия. Учените ще започнат опити върху хора по-късно тази година. Според тях марихуаната може дори да пом

Алцхаймер - Канабисът предпазва от Алцхаймер

Канабисът предпазва от Алцхаймер

22.12.20160331

Няколко компонента, съдържащи се в канабиса, могат да бъдат използвани за създаването на ефективен лек на Алцхаймер. Изследвания на група учени показват, че тетрахидроканабинола (ТНС), съдържащ се в омайната билка, може да има ключова роля за преборването

Алцхаймер - Алцхаймер грози хъркащите

Алцхаймер грози хъркащите

05.09.20160576

Хората, хъркащи всяка нощ, имат признаци като загуба на памет например средно около 12 години по-рано, отколкото се очаква да се появят тези смущения, поясняват учените.

Алцхаймер - Вирусът Зика причинява Алцхаймер

Вирусът Зика причинява Алцхаймер

02.09.20160251

Последни изследвания показаха, че вирусът Зика не застрашава само бременните жени и по-точно техните бебета, но и възрастните хора. Според данните заразата може да предизвика големи и трайни увреждания на мозъка.

Алцхаймер - Невротичните ревнивки ги грози деменция

Невротичните ревнивки ги грози деменция

27.07.20160631

Дамите, които са прекалено обсебени от ежедневните си проблеми или са ревниви и песимистично настроени, са два пъти по-застрашени от това коварно заболяване в сравнение от уравновесените представителки на нежния пол, показва ново проучване.

Алцхаймер - Подмладяваме се с ГМО домати

Подмладяваме се с ГМО домати

17.07.20160186

Нов сорт трансгенни домати ще ни подмладяват. Те са създадени от британски генетици, които са вложили в състава им голямо количество антиоксиданти.

Алцхаймер - Спомените не се губят завинаги дори при Алцхаймер

Спомените не се губят завинаги дори при Алцхаймер

18.06.20160287

Загубените спомени могат да се възстановят. Дори при болестта Алцхаймер те не се губят безвъзвратно. Още повече, че те могат да бъдат възстановени напълно.

Алцхаймер - Добра новина: Откриват рано Алцхаймер с виртуален тест

Добра новина: Откриват рано Алцхаймер с виртуален тест

10.06.20160326

Болестта на Алцхаймер е една от най-разпространените при хора над 65-годишна възраст. Тя засяга дейността на мозъка и бавно води към фатален край. До момента не е открит лек за нея.

Алцхаймер - Мозъчен скенер открива ранни симптоми на Алцхаймер

Мозъчен скенер открива ранни симптоми на Алцхаймер

16.05.20160611

Повечето хора биват диагностицирани с Алцхаймер едва когато коварната болест е достигнала изключително напреднала и разрушителна фаза. Наскоро обаче учени обявиха, че са разработили мозъчен скенер, който е способен да открие заболяването

Алцхаймер - Откриха нов ген, виновен за Алцхаймер

Откриха нов ген, виновен за Алцхаймер

30.11.20150546

Според анализите на Международната асоциация на болните от Алцхаймер се очаква, че през 2030 година броят на страдащите от Алцхаймер и сродни деменции в света ще достигне близо 66 милиона души