Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

Тютюнопушенето е може би най-вредният, безполезен и скъп навик, с който можете да се захванете. Макар че според статистиката борят на пушачите намалява в световен мащаб, истината е, че към цигарите са пристрастени десетки милиони хора по света.

1

Безсъние

Безсъние - най-новите теми, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Безсъние от Ezine.bg. Обзор на статиите за Безсъние. Български сайт за здраве, мода, красота, дом, родители и деца и Безсъние.
Безсъние - Открийте цел в живота си, за да спите по-добре

Открийте цел в живота си, за да спите по-добре

09.10.20170101

Изправянето пред неприятности, с които сме твърдо решени да се справим, може да ни помогне да имаме много по-дълъг и качествен сън. Ново проучване, проведено сред хора преминали 50-те си години, показва, че ясната цел в живота ни помага да спим по-добре.

Безсъние - Бабините рецепти, които помагат при безсъние

Бабините рецепти, които помагат при безсъние

22.09.20170595

Ако често страдаете от безсъние, може да използвате някои от триковете на нашите баби, за да оставите будните нощи в миналото. Качественият сън е важен освен за ефективността ви през деня и за вашето здраве.

Безсъние - Продуктивни на работа и без сън – изпитани трикове

Продуктивни на работа и без сън – изпитани трикове

11.09.20170244

Има много причини да не се наспиваме. За да сме ползотворни на работното си място и на следващия ден, въпреки умората, може да използваме някои изпитани трикове.

Безсъние - Да се наспим на почивка – мисията възможна!

Да се наспим на почивка – мисията възможна!

18.07.2017073

Лятото е най-добрият момент за почивка. Ваканцията е близо и обещава да ни донесе поредната доза позитивни емоции и незабравими приключения. Щастието обаче е завършено, ако наред с това получим своята пълноценна и заслужена почивка.

Безсъние - С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

22.06.20170303

Ако има силни и чести болки, има начин да се справите с тях, докато спите. Прекарваме 8 часа от ежедневието си в сън и това до голяма степен може да е лечебно за нашето тяло, стига да заемате правилната поза.

Безсъние - Без секс и гушкане вечер! Вредят на съня

Без секс и гушкане вечер! Вредят на съня

22.02.20170290

Ново проучване гласи, че интимните ласки между чаршиите и гушкането преди сън не са добра идея, защото може да навредите на пълноценната си почивка.

Безсъние - Направете си този тест и разберете дали имате здравословен сън

Направете си този тест и разберете дали имате здравословен сън

29.12.20160732

Качественият и здравословен сън е важен, за да имаме достатъчно енергия през деня, а безсънието може да е източник на редица болести. Далеч преди безсънието обаче има симптоми, че не спите добре.

Безсъние - Най-ефикасните билки при безсъние

Най-ефикасните билки при безсъние

29.11.201601652

При направени проучвания става ясно, че всеки човек се нуждае от 8 часа и 12 минути здравословен сън, ако иска да не пострада сърцето му, да се влоши имунната му система и т. н.

Безсъние - Как да преборим безсънието и да опазим здравето си

Как да преборим безсънието и да опазим здравето си

12.10.20160942

Всички лекари са на мнение, че добрият сън е ключът към доброто здраве. Без него организмът ни се изтощава, мускулите и всички човешки органи не успяват да си отпочинат.

Безсъние - Опасните състояния, които може да излекувате с вино

Опасните състояния, които може да излекувате с вино

11.10.20160473

Им природни продукти, които оказват антивъзпалително или обезболяващо действие. Ще се изненадате обаче, че до тях по ефикасност се нарежда и червеното вино. Е, да, не е изцяло природен продукт, тъй като го правят хората, но пък гроздето си е

Безсъние - Ставате твърде рано? Застрашавате здравето си!

Ставате твърде рано? Застрашавате здравето си!

10.10.20160393

Хората, които стават преди изгрев слънце, излагат здравето си на опасност, категорични за австралийски специалисти. Пред Дейли експрес учените казват, че са открили връзка между ранното ставане и здравословните проблеми.

Безсъние - Замразете пижамата или как да спите нормално в жегите?

Замразете пижамата или как да спите нормално в жегите?

03.08.20160319

Колкото и да сме почитатели на високите градуси или да разчитаме на помощта на климатиците вкъщи, горещините могат да превърнат нощите ни в кошмар. Ето и няколко съвета по повода как да спите вечер при горещо време.