Точните храни и билки срещу трите най-разпространени заболявания

Точните храни и билки срещу трите най-разпространени заболявания

0

В сезона на настинките изключително страшно звучат резултатите от изследването на учени от Тайван, които съобщиха, че близо 90 от лекарствата срещу грип и простуда могат драстично да увеличат риска от сърдечен удар. Те обаче имат природна алтернатива

1
Болки в ставите - най-новите статии, авторски публикаци и идеи. Информация на тема Болки в ставите от Ezine.bg. Преглед на статиите за Болки в ставите. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Болки в ставите.
Болки в ставите - Грипът няма да ви се размине и тази година

Грипът няма да ви се размине и тази година

07.12.20160138

Грипът е най-честата причина за появата на респираторно заболяване. Проучване в САЩ сочи, че между 5 и 20 процента от хората ежегодно се заразяват с грип.

Болки в ставите - Как да разпознаете ставния ревматизъм?

Как да разпознаете ставния ревматизъм?

06.12.20160430

Ако искате да се предпазите от ставен ревматизъм, винаги внимавайте да не се излагате на течение, хранете се правилно, без да гладувате. Избягвайте стреса и консумацията на тлъста и мазна храна.

Болки в ставите - Дъждът активизира хроничната болка

Дъждът активизира хроничната болка

18.09.20160272

Много хора често се оплакват, че при внезапно влошаване на времето хроничните им болки в ставите се активизират. Повечето от тях смятат, че това основно се дължи на дъжда, който именно характеризира лошото време. Такива съмнения обаче бяха по-скоро в гра

Болки в ставите - Вкусно лечение на болки в ставите! Вижте как

Вкусно лечение на болки в ставите! Вижте как

20.07.20160915

Храната, която приемаме, е предпоставка за доброто ни здраве. Това с пълна сила важи и за здравето на костите. Ако мечтаете да се движите свободно, без болка, то заложете на следните продукти:

Болки в ставите - Излекувайте болките в гърба с алуминиево фолио

Излекувайте болките в гърба с алуминиево фолио

31.07.201504891

Ежедневно се закрепя парче от фолиото на болезненото място – парчето алуминиево фолио се оставя да стои на засегнатото място между 8 и 12 часа. Времето зависи най-вече от интензивността на болката.

Болки в ставите - Какво да правим при болки в китките

Какво да правим при болки в китките

25.05.201506916

Болката в областта на китките може да бъдат причинена от т. нар. синдром на карпалния канал. Също неприятните усещания в тази област на горните крайници могат да се дължат на артрит, наранявания на ръцете, както и да са в резултат на подагра

Болки в ставите - Лечебна смес от йод и аспирин спасява ставите

Лечебна смес от йод и аспирин спасява ставите

19.05.2015117927

Рецептата е изключително лесна за изпълнение и за нея са необходими само три продукта, които могат да се намерят във всяка аптека. Сами се уверете в забележителната смес, а ето и как точно можете да си я приготвите.

Болки в ставите - Причини за болки в ставите

Причини за болки в ставите

04.05.201501759

Хиляди хора страдат от болки в ставите. Този вид неразположение може да засегне една или повече стави. Важно е да знаете при болки в ставите кога да потърсите лекар. Няколко са случаите, когато самолечението е силно непрепоръчително.

Болки в ставите - Оризът помага при болки в ставите

Оризът помага при болки в ставите

16.03.201513231

Малко известен факт е, че оризът помага при болки в ставите. Има лесна рецепта, която може да ви помогне да се справите с неприятните усещания.

Болки в ставите - Да забавим стареенето на костите

Да забавим стареенето на костите

24.07.201404325

Болките в ставите и костите се появяват и поради други причини освен стареенето. Това са в повечето случаи травми, заседнал начин на живот, системно физическо натоварване, наднормено тегло и затлъстяване, както и продължително лечение с кортикостероиди.

Болки в ставите - Как да облекчим болките при артрит

Как да облекчим болките при артрит

29.11.201304317

Артритът се появява както наследствено, така и от увреден хрущял на ставата с напредналата възраст. За да го избегнете, най-добре е да избягвате свръхтеглото, защото ставите се натоварват допълнително.

Болки в ставите - Да раздвижим ставите

Да раздвижим ставите

27.11.201301822

Говорим за внимателни и премерени движения, които обаче трябва да се правят ежедневно, за да може да се повиши подвижността на ставите и да се усили мускулатурата. Не на последно място благодарение на всекидневните упражнения ще се повиши и тонуса.

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани