Болкоуспокояващите увеличават риска от сърдечна недостатъчност

Болкоуспокояващите увеличават риска от сърдечна недостатъчност

За милиони хора по света, използващи болкоуспокояващи, съществува повишен риск от сърдечна недостатъчност. Последни изследвания показват, че неселективните нестероидни противовъзпалителни средства като ибупрофен могат да увеличат риска от сърдечен проблем

1

Болкоуспокояващи

Болкоуспокояващи - най-новите статии, подбрани публикаци и съвети. Практична информация на тема Болкоуспокояващи от Ezine.bg. Обзор на статиите за Болкоуспокояващи. Online сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Болкоуспокояващи.
Болкоуспокояващи - Откриха перфектното болкоуспокояващо

Откриха перфектното болкоуспокояващо

30.08.201603025

Учени от Станфордския университет в САЩ смятат, че са открили нова форма на болкоуспокояващо, което работи също толкова добре като морфина, но без да има потенциално смъртоносните странични ефекти и не води до пристрастяване.

Болкоуспокояващи - Кога парацетамолът може да е вреден

Кога парацетамолът може да е вреден

19.03.201503060

Учените обясняват, че вредите от парацетамола се отнасят за хора, които го пият редовно и дългосрочно. Този медикамент е най-продаваното болкоуспокояващо в света, посочва се още в проучването.

Болкоуспокояващи - Успокоителните и техните странични действия

Успокоителните и техните странични действия

07.10.201305232

В днешното напрегнато ежедневие много хора прибягват до употребата на лекарства от типа сънотворни и транквиланти. Малцина обаче осъзнават, че това са вид наркотици, които съвсем легално се продават в аптеките.

Болкоуспокояващи - Болкоуспокояващите могат да увредят слуха

Болкоуспокояващите могат да увредят слуха

30.01.20130675

При болки в главата, гърба, кръста и на други места по тялото повечето хора автоматично посягат към обезболяващите. Но освен че помагат при преодоляването на болката, те могат да се отразят негативно на слуха.

Болкоуспокояващи - Как да пием болкоуспокояващи?

Как да пием болкоуспокояващи?

27.11.201203688

Болкоуспокояващите се пият задължително с вода – без айран, кафе или сок. Друго много важно правило да се пият след храна, тоест не на празен стомах, освен ако не е упоменато друго на упътването.

Болкоуспокояващи - Вредни забавления

Вредни забавления

09.06.201201718

Страхотно е да се забавляваш. Но е добре да се забавляваме с глава на раменете , защото всяко нещо, с което прекалим, се отразява на здравето ни по един или друг начин.