Причини да започнете прием на витамин В

Причини да започнете прием на витамин В

Важно е да се знае, че витамините от В-групата са водноразтворими и се унищожават след преработка на храната - особено след готвене или ако се смесят с алкохол.

1
Витамини - последните теми, избрани публикаци и препоръки. Информация на тема Витамини от Ezine.bg. Списък на статиите за Витамини. Online портал за здраве, мода, красота, дом, семейство и деца и Витамини.
Витамини - Красота с шоколад

Красота с шоколад

13.10.201601692

За да изглежда лицето ви младо и свежо, глезете го с маски от шоколад. Шоколадът съдържа много полезни витамини и микроелементи и подобрява микроциркулацията на тъканите.

Витамини - Основните хранителни елементи, които ни осигуряват здраве!

Основните хранителни елементи, които ни осигуряват здраве!

05.07.20160259

За да бъде един човек здрав, той трябва да приема разнообразна храна. Тя трябва да в така съобразена, че да доставя на тялото всичко необходимо, за да се развива то добре. Ето кои са основните елементи, от които се нуждае организма ни

Витамини - Симптоми при недостиг на витамин В4

Симптоми при недостиг на витамин В4

21.05.20160911

Витамин В4, познат още като холин, е водоразтворим витамин, който оказва влияние върху обмяната на мазнините и протеините в организма. Той е най-доброто средство за изгаряне на мазнини.

Витамини - Най-добрите съвети за укрепване на мускулите

Най-добрите съвети за укрепване на мускулите

26.02.20160377

Приемайте в достатъчни количества витамин В1. Той играе важна роля за обмяната на въглехидратите, а донякъде и в тази на мазнините и белтъчините.

Витамини - Какви са симптомите на хипервитаминоза?

Какви са симптомите на хипервитаминоза?

12.11.20150474

Витамините са необходим и незаменим спътник на доброто здраве. Но тяхната употреба трябва да съответства на потребностите на всеки отделен организъм.

Витамини - Носете слънчеви очила и в облачно време

Носете слънчеви очила и в облачно време

15.09.20150792

Ултравиолетовите лъчи влошават зрението. Ето защо се уверете, че когато сте навън, защитата на очите ви е гарантирана. Слънчевите очила трябва да се носят не само в слънчево време, а и когато има облаци

Витамини - Симптоми при недостиг на витамин В3

Симптоми при недостиг на витамин В3

12.07.201501363

Ниацин (витамин В3) е един от най-стабилните витамини. Той е устойчив на алкали, топлина и оксидация. Препоръчителната дневна доза витамин В3

Витамини - Признаци за недостиг на витамини В-комплекс

Признаци за недостиг на витамини В-комплекс

02.06.201504064

Витамин В12 играе активна роля за образуването на кръвта, върху правилното функциониране на черния дроб и на нервната система. При недостиг се развива анемия, но можете да си го набавите чрез млякото, яйцата и черния дроб.

Витамини - Признаци за недостиг на витамин Е

Признаци за недостиг на витамин Е

27.05.201502227

Витамин Е е особено необходим за малките деца и подрастващите, за бременните и кърмачките, както и за хората, които упражняват тежък физически труд.

Витамини - Упражнения и витамини за укрепване на мускулите

Упражнения и витамини за укрепване на мускулите

26.05.201501655

Упражненията за укрепването на мускулите могат да бъдат най-разнообразни, но е задължително да се научите да ги изпълнявате правилно. Макар всички витамини да са важни за здравето ни, от особено значение за мускулатурата ни са витамините от В група

Витамини - Дефицит на цинк и селен при децата

Дефицит на цинк и селен при децата

02.05.201501228

Нарастващата база данни подчертава значимите дълготрайни ефекти на желязо, селен и цинк върху здравето на децата. Сред основните проблеми в храненето на българското население е ниският хранителен прием на витамини и минерални вещества.

Витамини - Прекаляването с витамини е опасно

Прекаляването с витамини е опасно

26.04.20150747

Ръководител на изследването е водещият експерт по ракови заболявания в света доктор Тим Байърс. Той, заедно със своя екип, разглежда действието на три добавки, които са много популярни и широко използвани.