Болест на Реклингхаузен

Болест на Реклингхаузен

0

Болестта на Реклингхаузен е рядко срещано наследствено генетично заболяване. Болестта на Реклингхаузен носи името на откривателя й - професор Фридрих Реклингхаузен. Симптоми при болестта на Реклингхаузен.

1
Генетични Заболявания - най-новите теми, избрани публикаци и съвети. Всичко на тема Генетични Заболявания от Ezine.bg. Обзор на статиите за Генетични Заболявания. Български портал за здравословен живот, красота, дом, родители и деца и Генетични Заболявания.
Генетични Заболявания - Болест на Фабри

Болест на Фабри

11.06.20150949

Болест на Фабри е много рядко срещано наследствено заболяване, което засяга обмяната на определена група мазнини в тялото. Болест на Фабри е изключително трудна за диагностициране. Лечение на болест на Фабри.

Генетични Заболявания - Синдром на Менкес

Синдром на Менкес

11.06.201501714

Синдромът на Менкес представлява генетично заболяване, което е познато още като болест на къдравите коси. Синдромът на Менкес е опасен и смъртоносен. Симптоми и лечение при синдром на Менкес.

Генетични Заболявания - Фенилкетонурия

Фенилкетонурия

04.06.201501634

Фенилкетонурията представлява генетично заболяване, което е свързано с ензимен дефект. Фенилкетонурията се наблюдава при новородени. Фенилкетонурията се лекува с диета.

Генетични Заболявания - Синдром на Марфан

Синдром на Марфан

02.06.201511584

Синдромът на Марфан /MFS/ е рядко генетично заболяване, което се дължи на дефект в белтък на съединителната тъкан. Синдромът на Марфан се причинява от ген, наречен FBN. Симптоми при синдром на Марфан

Генетични Заболявания - Муковисцидоза

Муковисцидоза

21.05.201501968

Муковисцидозата е наследствено генетично заболяване, което се появява още в най-ранна детска възраст. Муковисцидозата засяга дихателната и храносмилателната система. Муковисцидозата няма лечение, а само поддържаща терапия.

Генетични Заболявания - Инвитро с ДНК на трима родители се задава

Инвитро с ДНК на трима родители се задава

30.07.20140345

Инвитро с ДНК на трима родители може да стане факт още през месец април идната година. Този метод ще помогне на семействата, които са засегнати от заболявания като мускулна дистрофия, причинени от дефектна ДНК

Генетични Заболявания - Стволовите клетки атакуват над 70 болести

Стволовите клетки атакуват над 70 болести

22.02.20100909

С помощта на стволови клетки, които се съдържат в пъпната връв на бебето, могат да се третиран над 70 болести. Сред тях са левкемията, церебралната парализа, панкреатит. . .

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани