Езиково-говорни нарушения

Езиково-говорни нарушения

Езиково-говорните нарушения се свързват с проблеми в комуникацията и с нарушения в звуково-артикулационните функции. Езиково-говорните нарушения са различни видове. Симптоми и лечение при езиково-говорни нарушения.

1

Говор

Говор - най-новите заглавия, подбрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Говор от Ezine.bg. Обзор на статиите за Говор. Български сайт за здраве, диети, дом, родители и деца и Говор.
Говор - Бърборенето с бебето е важно за развитието на говора му

Бърборенето с бебето е важно за развитието на говора му

05.09.20140938

Невръстните деца показват по-голям напредък в развитието на говора, ако майките им отговаряли позитивно на тяхното бърборене.

Говор - Висенето пред телевизора прави децата пелтеци

Висенето пред телевизора прави децата пелтеци

10.08.20140458

Учените съветват те да присъстват на разговорите на възрастните, защото така, те по-бързо заучават реплики и откликват за разговори.

Говор - Психичните разстройства

Психичните разстройства

17.11.201103122

Избирателната немота е психично разстройство при децата, при което те от страх не могат да кажат и една дума, дори иначе да говорят добре. Наказанието на родителите влошава проблема.

Говор - Упражнения за добра дикция

Упражнения за добра дикция

01.08.201109920

Ако редовно правите упражнения за добра дикция, ще можете да се изразявате много по-добре. Устните, езикът и устната кухина трябва да са свободни, за да говорите правилно.

Говор - Чуваме само музика, която прилича на говор

Чуваме само музика, която прилича на говор

06.03.20100428

Харесваме музиката, защото подсъзнателно тя ни напомня за човешка реч. Възбуденият говор по тоналност и интервали прилича на мажорно музикално произведение, а тихият и потиснат – на минорно.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни