Ползите от употреба на зъбен душ

Ползите от употреба на зъбен душ

Зъбен душ, познат още и като орален душ, е джаджа, която вашият стоматолог може да ви препоръча за поддържане на по-добра устна хигиена. Устройството определено има своите неоспорими ползи.

1

Дентално здраве

Дентално здраве - Перфектната паста за зъби е със сода и лимон

Перфектната паста за зъби е със сода и лимон

15.11.201503035

Има начин денталните проблемите да бъдат разрешени от раз – освен зъбите да са здрави, да блестят и с ослепителна белота. За това не е нужно да се лишите от семейния бюджет за месеци наред, а точно обратното – няма въобще да усетите финансова тежест.

Дентално здраве - Кариеси в устата на 68 процента от децата ни

Кариеси в устата на 68 процента от децата ни

19.01.20140571

Задачата на Националната програма за профилактика на оралните заболявания е да направи силанизацията по-популярна, като за тази цел са проведени 10 кръгли маси през изминалата година.

Дентално здраве - Да се предпазим от зъбен камък

Да се предпазим от зъбен камък

08.08.201309419

Зъбният камък е плака, която се втвърдява върху зъбите, точно над линията на венците или между зъбите проструги, където се образува като кафяво твърдо вещество, наричано от специалистите зъбен камък. При някои хора цвета му е в сиво или черно.

Дентално здраве - Природните четки за зъби

Природните четки за зъби

08.03.201303550

Т. нар природни четки за зъби са добър избор – ако не ви помогнат или не сте доволни, то поне със сигурност няма да ви навредят и то изобщо. Подчертаваме, че използването им не означава да спрете да използвате четката и пастата за зъби.

Дентално здраве - Съвети за добра орална хигиена

Съвети за добра орална хигиена

16.01.201304171

Според скоро направено проучване, 2/3 от българите не си мият редовно зъбите. Едва 33 процента от сънародниците ни поддържат оралната си хигиена и си купуват паста и четка редовно.