Възстановяване след депресия - съвети за самопомощ

Възстановяване след депресия - съвети за самопомощ

Всяка година депресията засяга милиони хора по света. Това е изключително вредно и опасно състояние, което, за съжаление, все още до голяма степен се подценява и от обикновените хора, и от експертите.

1

Депресия

Депресия - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко на тема Депресия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Депресия. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Депресия.
Депресия - Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

Живеете ли на автопилот, проверете по тези признаци

16.06.201801580

Често хората си задават въпроса дали живеят пълноценно и срещат трудности в отговора му. Ако и на вас ви е трудно да определите къде се намирате по скалата на щастието, вижте в галерията признаците, че живеете на автопилот.

Депресия - Средства срещу лека депресия

Средства срещу лека депресия

07.06.201801039

Депресията е заболяване, което не трябва да се пренебрегва. Ако състоянието ви е тежко, антидепресантите могат да спасят живота ви. Но медикаментите имат не само ползи, а и странични ефекти. Експертите смятат, че за хората с лека депресия те могат да са п

Депресия - Защо вечно сте уморени?

Защо вечно сте уморени?

04.06.20180261

Ето някои неща, които могат да обяснят на какво се дължи постоянната умора. Ако 10-15 дни непрекъснато сте уморени, направете промени в програмата си – намалете работата, прехвърлете част от домашните задължения, откажете някои ангажименти и. . .

Депресия - Време ли е за промяна в живота ви, разберете по тези признаци

Време ли е за промяна в живота ви, разберете по тези признаци

03.06.201802044

Казват, че депресията е чумата на 21 век, понеже е емоционално състояние, повечето хора са склонни да пренебрегват. Емоционалните проблеми обаче са също толкова сериозни, колкото и физическите.

Депресия - Магическите гъби рестартират депресирания мозък

Магическите гъби рестартират депресирания мозък

18.04.20180207

Халюциногенните гъби ще се окажат магически. Оказва се, че те могат да нулират депресирания мозък и да го събудят за нов живот.

Депресия - 4 признака, че трябва да напуснете работа скоро

4 признака, че трябва да напуснете работа скоро

16.04.201801451

Ако и вие сте от хората, които напоследък са объркани пи отношение на кариерното си развитие, ето няколко признака, които ще ви подскажат, че е време да напуснете сегашната си позиция и да потърсите развитие в друга фирма.

Депресия - Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!

Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!

13.02.201801956

Миома, кисти и ендометриоза са само част от гинекологичните заболявания, които се дължат на психологическа травма в детството или негативно преживяване.

Депресия - Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

02.02.201801857

Студеното време идва с мрачни дни и неминуема депресия. Докато някои могат лесно да се справят с капризите на времето и промяната на сезоните, други просто са предразположени към депресивните състояния, с които зимата върви ръка за ръка.

Депресия - Няколко начина да подобрите психическото си здраве

Няколко начина да подобрите психическото си здраве

24.11.20170349

В наши дни всеки е стресиран до някаква степен. Някои хора обаче се борят за психичното си здраве в даден момент от живота си малко повече от други.

Депресия - Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

28.10.20170101

Съчувствате ли на най-добрата си приятелка, която се е разделила с голямата си любов? Или на съпруга си, който не е получил повишение на работа? Ново изследване показва, че макар и съчувствието да ни сближава с околните, то вреди на здравето ни.

Депресия - Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Терапия с безсъние може да облекчи депресията

07.10.20170220

Лишаването от сън няма единствено негативни последствия за нашия организъм, а според последни изследвания при контролирани условия безсънието може да облекчи симптомите на депресия.

Депресия - Есенната депресия води до покачване на теглото

Есенната депресия води до покачване на теглото

15.09.20170115

Апетитът скача през есента. Причина за това е сезонната депресия. Резултатът - надебеляване. Длъжни сте да се справите