Няколко начина да подобрите психическото си здраве

Няколко начина да подобрите психическото си здраве

В наши дни всеки е стресиран до някаква степен. Някои хора обаче се борят за психичното си здраве в даден момент от живота си малко повече от други.

1

Депресия

Депресия - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко на тема Депресия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Депресия. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Депресия.
Депресия - Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

28.10.2017077

Съчувствате ли на най-добрата си приятелка, която се е разделила с голямата си любов? Или на съпруга си, който не е получил повишение на работа? Ново изследване показва, че макар и съчувствието да ни сближава с околните, то вреди на здравето ни.

Депресия - Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Терапия с безсъние може да облекчи депресията

07.10.20170120

Лишаването от сън няма единствено негативни последствия за нашия организъм, а според последни изследвания при контролирани условия безсънието може да облекчи симптомите на депресия.

Депресия - Есенната депресия води до покачване на теглото

Есенната депресия води до покачване на теглото

15.09.2017079

Апетитът скача през есента. Причина за това е сезонната депресия. Резултатът - надебеляване. Длъжни сте да се справите

Депресия - Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

28.08.2017056

Ако сте мъж и всеки ден в ранния следобед се чувствате кисел, унил и леко раздразнителен, не се притеснявайте. Това не означава, че имате кофти характер. Точно обратното – не сте сами, а това е характерна черта за силния пол.

Депресия - Доказано: Йогата намалява риска от рак и депресия

Доказано: Йогата намалява риска от рак и депресия

03.08.2017060

Интервенциите на ума и тялото като медитация, йога и тай чи могат да помогнат за намаляване на риска от депресия и рак чрез обръщане на молекулярните реакции в ДНК-то.

Депресия - Как да забележите, че тийнейджърът ви е депресиран

Как да забележите, че тийнейджърът ви е депресиран

26.05.20170176

Напрежението в училище, личните взаимоотношения и бушуващите хормони могат да поставят повечето тийнейджъри в ситуация, в която те не могат да се справят със своите емоции. Малцина ще ги опишат като депресирани.

Депресия - С халюциногенни гъби лекуват депресия

С халюциногенни гъби лекуват депресия

23.05.2017095

Специфичен химикал в някои видове халюциногенни гъби може да се използва за лечение на хора с депресия, чието състояние не може да бъде подобрено от обичайните лекарства, налични в аптеките.

Депресия - Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

03.05.2017054

Ако постоянно се тъпчете с вредна храна след труден работен ден, не можете да се въздържите да нападнете първите бързи закуски, които видите след напускане на офиса, или пък ядете само защото сте отегчени и сте тъжни – обвинявайте родителите си.

Депресия - Ботксът може да лекува депресия!

Ботксът може да лекува депресия!

01.05.20170125

Депресията може да бъде осакатяваща, като симптомите варират от трайни чувства на безнадеждност до физически болки и терзания. Това тежко състояние на психичното здраве, за което се знае твърде малко, може да засегне до един на всеки четирима души в опред

Депресия - Учени: Колкото си по-кльощав, толкова си по-депресиран!

Учени: Колкото си по-кльощав, толкова си по-депресиран!

27.04.20170146

Експерти смятат, че са открили първите доказателства за значителна връзка между депресията и теглото, което е под средната норма. Изглежда, че както мъжете, така и жените имат негативни мисли, ако се чувстват прекалено слаби.

Депресия - Признаци за недостиг на витамин В6

Признаци за недостиг на витамин В6

04.04.201702102

Витамин В6 е особено важен за правилното функциониране на организма. Той отговаря за имунитета и нервна система, а недостигът му може да застраши здравето. Той се изразява във физически и психически симптоми.

Депресия - Причини за тремор на ръката и пръстите

Причини за тремор на ръката и пръстите

19.03.201703806

С термина тремор се описват треперенето и други неволни движения на различни групи от мускули в човешкото тяло, които имат известен ритъм. Най-често с това той се появява при ръцете и пръстите, но също така може да порази краката, торса, лицето