Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!

Депресиите ни причиняват тези гинекологични заболявания!

Миома, кисти и ендометриоза са само част от гинекологичните заболявания, които се дължат на психологическа травма в детството или негативно преживяване.

1

Депресия

Депресия - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко на тема Депресия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Депресия. Онлайн журнал за здраве, звезди, дом, семейство и Депресия.
Депресия - Отървете се от депресията с тези четири стъпки

Отървете се от депресията с тези четири стъпки

02.02.201801764

Студеното време идва с мрачни дни и неминуема депресия. Докато някои могат лесно да се справят с капризите на времето и промяната на сезоните, други просто са предразположени към депресивните състояния, с които зимата върви ръка за ръка.

Депресия - Няколко начина да подобрите психическото си здраве

Няколко начина да подобрите психическото си здраве

24.11.20170243

В наши дни всеки е стресиран до някаква степен. Някои хора обаче се борят за психичното си здраве в даден момент от живота си малко повече от други.

Депресия - Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

28.10.2017084

Съчувствате ли на най-добрата си приятелка, която се е разделила с голямата си любов? Или на съпруга си, който не е получил повишение на работа? Ново изследване показва, че макар и съчувствието да ни сближава с околните, то вреди на здравето ни.

Депресия - Терапия с безсъние може да облекчи депресията

Терапия с безсъние може да облекчи депресията

07.10.20170149

Лишаването от сън няма единствено негативни последствия за нашия организъм, а според последни изследвания при контролирани условия безсънието може да облекчи симптомите на депресия.

Депресия - Есенната депресия води до покачване на теглото

Есенната депресия води до покачване на теглото

15.09.2017083

Апетитът скача през есента. Причина за това е сезонната депресия. Резултатът - надебеляване. Длъжни сте да се справите

Депресия - Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

Мъжете са по-кисели в ранния следобед. Ето защо

28.08.2017061

Ако сте мъж и всеки ден в ранния следобед се чувствате кисел, унил и леко раздразнителен, не се притеснявайте. Това не означава, че имате кофти характер. Точно обратното – не сте сами, а това е характерна черта за силния пол.

Депресия - Доказано: Йогата намалява риска от рак и депресия

Доказано: Йогата намалява риска от рак и депресия

03.08.2017077

Интервенциите на ума и тялото като медитация, йога и тай чи могат да помогнат за намаляване на риска от депресия и рак чрез обръщане на молекулярните реакции в ДНК-то.

Депресия - Как да забележите, че тийнейджърът ви е депресиран

Как да забележите, че тийнейджърът ви е депресиран

26.05.20170202

Напрежението в училище, личните взаимоотношения и бушуващите хормони могат да поставят повечето тийнейджъри в ситуация, в която те не могат да се справят със своите емоции. Малцина ще ги опишат като депресирани.

Депресия - С халюциногенни гъби лекуват депресия

С халюциногенни гъби лекуват депресия

23.05.20170104

Специфичен химикал в някои видове халюциногенни гъби може да се използва за лечение на хора с депресия, чието състояние не може да бъде подобрено от обичайните лекарства, налични в аптеките.

Депресия - Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

Имате кофти навици при хранене? Виновни са родителите ви

03.05.2017067

Ако постоянно се тъпчете с вредна храна след труден работен ден, не можете да се въздържите да нападнете първите бързи закуски, които видите след напускане на офиса, или пък ядете само защото сте отегчени и сте тъжни – обвинявайте родителите си.

Депресия - Ботксът може да лекува депресия!

Ботксът може да лекува депресия!

01.05.20170182

Депресията може да бъде осакатяваща, като симптомите варират от трайни чувства на безнадеждност до физически болки и терзания. Това тежко състояние на психичното здраве, за което се знае твърде малко, може да засегне до един на всеки четирима души в опред

Депресия - Учени: Колкото си по-кльощав, толкова си по-депресиран!

Учени: Колкото си по-кльощав, толкова си по-депресиран!

27.04.20170165

Експерти смятат, че са открили първите доказателства за значителна връзка между депресията и теглото, което е под средната норма. Изглежда, че както мъжете, така и жените имат негативни мисли, ако се чувстват прекалено слаби.