Тормозът в училище води до здравословни проблеми в бъдеще

Тормозът в училище води до здравословни проблеми в бъдеще

Насилието в детството може да доведе до проблеми, свързани със здравето в зряла възраст, предупредиха изследователи. Според изследване тормозът през детството, независимо дали си насилникът или насилваният, може да доведе до. . .

1

Детско здраве

Детско здраве - актуални теми, подбрани публикаци и идеи. Всичко на тема Детско здраве от Ezine.bg. Преглед на статиите за Детско здраве. Онлайн журнал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и Детско здраве.
Детско здраве - Здравето на децата зависи от здравето на майката

Здравето на децата зависи от здравето на майката

30.08.20150525

Оказва се, че здравословният режим на хранене носи много по-малък риск от заболявания на сърцето, отколкото безразборното похапване на всичко, категорични са американците.

Детско здраве - Жегата в колата е опасна за детето

Жегата в колата е опасна за детето

07.08.20150195

Във Великобритания оставянето на детенце само в колата се разглежда от правосъдието като дребно престъпление. Ако такъв случай завърши с инцидент и подрастващото пострада по някакъв начин – вече става дума за тежко углавно престъпление.

Детско здраве - Как да каляваме децата през лятото

Как да каляваме децата през лятото

01.08.201501342

Каляването е профилактична процедура, полезна за всеки. Закаляването на детето се прави с цел да се повиши устойчивостта и защитните сили на организма им към всякакви неблагоприятни атмосферни въздействия - студ, влага, вятър, високи температури

Детско здраве - Дефицит на цинк и селен при децата

Дефицит на цинк и селен при децата

02.05.201501458

Нарастващата база данни подчертава значимите дълготрайни ефекти на желязо, селен и цинк върху здравето на децата. Сред основните проблеми в храненето на българското население е ниският хранителен прием на витамини и минерални вещества.

Детско здраве - Белината съсипва детското здраве

Белината съсипва детското здраве

07.04.20150862

Последно изследване на специалисти от белгийския университет Льовен показа, че най-разпространеният дезинфектант – белината, е опасен за детското здраве

Детско здраве - Всяко трето българче е с наднормено тегло

Всяко трето българче е с наднормено тегло

04.06.20140333

Проучвания показват, че постоянно се увеличава броят на дечицата, страдащи от затлъстяване. Това от своя страна е една сериозна предпоставка за появата на диабет.

Детско здраве - Девет бисквити и плодове срещу затлъстяване при децата

Девет бисквити и плодове срещу затлъстяване при децата

13.04.20140591

Проблемът с детското затлъстяване на Острова е придобил вече застрашителни размери и е време досегашните мерки на медиците да се сменят, защото очевидно не дават желания резултат, убедена е д-р Брюрър.

Детско здраве - Дебелите майки рискуват деца с болни сърца

Дебелите майки рискуват деца с болни сърца

29.03.20130946

Затлъстяването при кандидат-майките води до риск да родят деца със сърдечни дефекти. Свалянето на свръхтеглото може да подобри шансовете за избягване на раждане на дете с увредено сърце.

Детско здраве - Ускорено сърцебиене при децата

Ускорено сърцебиене при децата

15.01.2013010678

Много често ускореното сърцебиене при децата е съпроводено с по-висока температура. Нормална температура при дете е приблизително 37 градуса, но тя може да варира.

Детско здраве - Лекове срещу нощно напикаване

Лекове срещу нощно напикаване

15.01.201304131

Когато напикаването на детето продължи след 2 -3 годишна възраст, говорим за проблем. Този проблем може да е породен и от физическо заболяване, не само от психическо.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни