Храненето на родителите е ключово за здравето на детето

Храненето на родителите е ключово за здравето на детето

Храненето на родителите може да повлияе здравето на детето. Това доказва, че не само вредните навици на една майка по време на бременността могат да станат причина за влошаване на здравето на новороденото.

1

Детско здраве

Детско здраве - актуални теми, подбрани публикаци и идеи. Всичко на тема Детско здраве от Ezine.bg. Преглед на статиите за Детско здраве. Онлайн журнал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и Детско здраве.
Детско здраве - Тормозът в училище води до здравословни проблеми в бъдеще

Тормозът в училище води до здравословни проблеми в бъдеще

12.05.20170241

Насилието в детството може да доведе до проблеми, свързани със здравето в зряла възраст, предупредиха изследователи. Според изследване тормозът през детството, независимо дали си насилникът или насилваният, може да доведе до. . .

Детско здраве - Здравето на децата зависи от здравето на майката

Здравето на децата зависи от здравето на майката

30.08.20150618

Оказва се, че здравословният режим на хранене носи много по-малък риск от заболявания на сърцето, отколкото безразборното похапване на всичко, категорични са американците.

Детско здраве - Жегата в колата е опасна за детето

Жегата в колата е опасна за детето

07.08.20150219

Във Великобритания оставянето на детенце само в колата се разглежда от правосъдието като дребно престъпление. Ако такъв случай завърши с инцидент и подрастващото пострада по някакъв начин – вече става дума за тежко углавно престъпление.

Детско здраве - Как да каляваме децата през лятото

Как да каляваме децата през лятото

01.08.201501563

Каляването е профилактична процедура, полезна за всеки. Закаляването на детето се прави с цел да се повиши устойчивостта и защитните сили на организма им към всякакви неблагоприятни атмосферни въздействия - студ, влага, вятър, високи температури

Детско здраве - Дефицит на цинк и селен при децата

Дефицит на цинк и селен при децата

02.05.201502110

Нарастващата база данни подчертава значимите дълготрайни ефекти на желязо, селен и цинк върху здравето на децата. Сред основните проблеми в храненето на българското население е ниският хранителен прием на витамини и минерални вещества.

Детско здраве - Белината съсипва детското здраве

Белината съсипва детското здраве

07.04.201501061

Последно изследване на специалисти от белгийския университет Льовен показа, че най-разпространеният дезинфектант – белината, е опасен за детското здраве

Детско здраве - Всяко трето българче е с наднормено тегло

Всяко трето българче е с наднормено тегло

04.06.20140408

Проучвания показват, че постоянно се увеличава броят на дечицата, страдащи от затлъстяване. Това от своя страна е една сериозна предпоставка за появата на диабет.

Детско здраве - Девет бисквити и плодове срещу затлъстяване при децата

Девет бисквити и плодове срещу затлъстяване при децата

13.04.20140675

Проблемът с детското затлъстяване на Острова е придобил вече застрашителни размери и е време досегашните мерки на медиците да се сменят, защото очевидно не дават желания резултат, убедена е д-р Брюрър.

Детско здраве - Дебелите майки рискуват деца с болни сърца

Дебелите майки рискуват деца с болни сърца

29.03.201301072

Затлъстяването при кандидат-майките води до риск да родят деца със сърдечни дефекти. Свалянето на свръхтеглото може да подобри шансовете за избягване на раждане на дете с увредено сърце.

Детско здраве - Ускорено сърцебиене при децата

Ускорено сърцебиене при децата

15.01.2013013133

Много често ускореното сърцебиене при децата е съпроводено с по-висока температура. Нормална температура при дете е приблизително 37 градуса, но тя може да варира.

Детско здраве - Лекове срещу нощно напикаване

Лекове срещу нощно напикаване

15.01.201305471

Когато напикаването на детето продължи след 2 -3 годишна възраст, говорим за проблем. Този проблем може да е породен и от физическо заболяване, не само от психическо.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни