Ето как да променим живота си, като пием само вода

Ето как да променим живота си, като пием само вода

Вижте как да променим живота си, пиейки само вода, и как тя е способна на чудеса за нашето здраве.

1

Дехидратация

Дехидратация - актуални статии, авторски публикаци и идеи. Информация на тема Дехидратация от Ezine.bg. Преглед на статиите за Дехидратация. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Дехидратация.
Дехидратация - Изменението на климата превръща дехидратацията в смъртоносна болест

Изменението на климата превръща дехидратацията в смъртоносна болест

21.04.20170112

Промените в климата са сериозен повод за притеснение в целия свят, водейки след себе си много проблеми. Наскоро учени алармираха за появата на заболяване, което се влошава именно заради климатичните промени.

Дехидратация - Наливайте се с вода като луди, за да не сте притеснени

Наливайте се с вода като луди, за да не сте притеснени

30.12.201501268

В човешкия организъм водата разтваря хранителните вещества и транспортира съставките им до клетките. Във водата протичат и вътрешноклетъчните процеси, нужни за поддържане на живота и пренасянето на отпадните продукти извън тялото

Дехидратация - Дехидратацията е вредна и за мозъка

Дехидратацията е вредна и за мозъка

16.07.20150376

Лятното време и високите температури могат да доведат до дехидратиране на организма, предупреждават ни за пореден път специалисти.

Дехидратация - Причини за задържане на вода

Причини за задържане на вода

02.07.201507677

Задържането на вода ни кара да се чувстваме подпухнали и отекли. Състоянието е неприятно и води до занижено самочувствие и унилост. За да се справим с проблема, трябва да открием неговия причинител.

Дехидратация - Чаша вода помага на децата преди важен изпит

Чаша вода помага на децата преди важен изпит

18.07.20140630

Водата е изключително важна за доброто функциониране на мозъка при децата. Една чаша преди изпит подобрява мозъчната дейност. Дехидратацията е сериозен проблем, който рядко осъзнаваме

Дехидратация - Признаци на обезводняване

Признаци на обезводняване

14.07.201407171

За да имаме здрав и красив вид, трябва да пием поне по 1. 5-2 л вода на ден. По една или друга причина обаче голяма част от хората не приемат достатъчно течности.

Дехидратация - Диагностика на тургора на кожата

Диагностика на тургора на кожата

09.12.201301236

Тургорът (еластичността) на кожата е способността на кожата да променя формата си и да се връща към нормалното си състояние. Тургората на кожата е знак, който обикновено се използва да се оцени степента на загуба на течности или дехидратация

Дехидратация - Как да поддържаме кожата си чиста

Как да поддържаме кожата си чиста

14.06.201303768

За да постигнете и да поддържате кожата си чиста, са нужни ежедневни грижи. От нея трябва да бъдат почистени излишният себум, пот, натрупвания на мъртви клетки, както и замърсяванията, свързани с начина ни на живот

Дехидратация - Натравяне и топлинен удар заплашват ваканцията ви

Натравяне и топлинен удар заплашват ваканцията ви

08.08.20110398

Всички очакваме лятото с нетърпение и не се замисляме, че най-топлият годишен сезон крие и своите рискове за здравето - дехидратацията, хранителното натравяне, топлинния удар. . .

Дехидратация - Пийте повече вода за по-остър ум

Пийте повече вода за по-остър ум

20.04.20110783

Благодатната течност играе важна роля и при подобряването на умствените ни способности. Дехидратация намалява чувствително способността да разсъждавате и да взимате правилните решения.

Дехидратация - Не пиеш вода - паметта ти отслабва

Не пиеш вода - паметта ти отслабва

18.07.201001931

Хората, които не поглъщат достатъчно вода могат да имат проблеми с паметта. Учени от САЩ откриха връзката между дехидратацията и слабата памет.

Дехидратация - Не пиете вода - убивате кожата си

Не пиете вода - убивате кожата си

22.05.201005158

Ако не пиете вода, вредите на кожата си. Дехидратираната кожа води до появата на бръчки. Тонизирайте кожата на лицето с розова вода и не го мийте със сапун.