Правилното хранене при дископатия

Правилното хранене при дископатия

1

Лечението на дископатията включва комплексен подход. Освен фитотерапия, редовни физически упражнения, възстановяване на психичното равновесие и специфични масажи основно място намира и правилното хранене

1

Дископатия

Дископатия - актуални статии, избрани публикаци и идеи. Всичко на тема Дископатия от Ezine.bg. Преглед на статиите за Дископатия. Онлайн журнал за здраве, диети, дом, семейство и Дископатия.
Дископатия - Превенция на дископатия

Превенция на дископатия

23.09.201512457

За запазване нормалната и безболезнена подвижност на всяка част на гръбначния стълб и превенция на дископатия е много важна правилната диета в ежедневието, както и спазването на определени навици.

Дископатия - Какво трябва да знаем при дископатия

Какво трябва да знаем при дископатия

18.05.201505814

Един от най-честите здравословни проблеми, които откъсват хората от нормалното им всекидневие, е дископатията. Всъщност, това понятие от разговорния език обединява различни по степен и локализация увреждания на гръбначния стълб.

Дископатия - Дискова херния

Дискова херния

14.05.2015011362

Дисковата херния или още дископатия е болестно състояние, засягащо гръбначния стълб. При дискова херния се разкъсва външния фиброзен пръстен на междупрешленните дискове. Лечение на дискова херния.

Дископатия - Какво помага при дископатия?

Какво помага при дископатия?

13.05.201507161

Причини за дископатията, от една страна, са износване на тези междупрешленови дискове с годините. Консервативно лечение, провеждано у дома или в специализирано лечебно заведение, включва почивка, адекватна физическа програма целяща укрепване на мускулатур

Дископатия - Как да облекчим болката при дископатия

Как да облекчим болката при дископатия

28.10.2013016959

Дископатията или по-точно - дисковата херния, е състояние, засягащо гръбначния стълб. Въпреки че на моменти състоянието е изключително болезнено, повечето от пациентите с дискова херния не се нуждаят от операция.

Дископатия - Увреждания на междупрешленни дискове

Увреждания на междупрешленни дискове

26.10.2012012795

Междупрешленните дискове могат лесно да се увредят, особено при по-възрастните хора. Това е така, тъй като те губят постепенно еластичността си с напредването на годините.

Дископатия - За какво сигнализират болките в гърба

За какво сигнализират болките в гърба

05.08.201005595

Причините за болките в гърба могат да бъдат много. Болките в гърба най-често се дължат на миозит, лубмаго, радикулит, дископатия или дискова херния.