Отслабване без спорт - ето как

Отслабване без спорт - ето как

Отслабване без спорт – да, възможно е. Всички сме чували, че добрият външен вид върви ръка за ръка с физическа активност. Той обаче може да се пропусне, ако следвате някои основни правила.

1
Дишане - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Дишане от Ezine.bg. Списък на статиите за Дишане. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Дишане.
Дишане - Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

17.11.20160148

Дишането е толкова обикновен процес, че истинското му значение е много лесно да бъде подминато. Реално повечето хора дори са забравили как се диша правилно. Това, за нещастие, може да има огромни последици за нашето здраве и щастие.

Дишане - Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

15.07.20160570

За прекалено чувствителните хора психологът Илейн Ейрън е посочила няколко упражнения, с които само 1 минута може да су върнем спокойствието.

Дишане - Прочистете дихателните пътища с подправката чудо кардамон!

Прочистете дихателните пътища с подправката чудо кардамон!

07.07.20160773

Подправката кардамон е родом от тропическата джунгла в Югозападна Индия. В наши дни тя се отглежда най-вече в Тайланд, Централна Америка и Непал. Позната е на човечеството стотици години преди новата ера.

Дишане - Причини да се захванем с йога

Причини да се захванем с йога

05.05.201601020

Заради способността на йогата да осъществява добра връзка между духа и тялото се облекчава и стресът, което е много полезно в наши дни. Йога намалява болката в кръста, тялото ви постепенно се оформя и чувството за скованост изчезва.

Дишане - Заредете се с енергия с едно лесно упражнение!

Заредете се с енергия с едно лесно упражнение!

13.03.20160354

В края на зимата е нужно да се заредите с нова енергия и да поставите едно ново начало. Най-мощното зареждане е това да почувствате дишането си.

Дишане - Болки при дишане

Болки при дишане

20.07.201502098

Болките в гърдите са често срещан проблем особено при по-възрастните хора. Те могат да са както моментни и остри, така и постоянни, съпроводени с усещане за притискане.

Дишане - Затруднено дишане

Затруднено дишане

03.04.2015044187

Затрудненото дишане се означава с медицинския термин диспнея. Причините за затруднено дишане могат да са много. При затруднено дишане в легнало положение се препоръчва незабавно изправяне или сядане.

Дишане - Дълбоко издишване топи излишните мазнини

Дълбоко издишване топи излишните мазнини

30.12.201401206

Учени са направили революционно откритие, че белите дробове са основният орган, отговорен за свалянето на килограми. Всъщност, виновниците за по-пищните женски извивки, мазнините, могат да бъдат буквално издишани

Дишане - Синапът пречиства белите дробове - рецепта на Петър Дънов

Синапът пречиства белите дробове - рецепта на Петър Дънов

02.06.2014015061

С пречистването на дробовете ще увеличим техния капацитет и ще подобрим общото състояние на дихателната си система. Подобно пречистване е особено препоръчително за пушачи – активни и пасивни.

Дишане - Как да се борим със стреса

Как да се борим със стреса

16.04.201403494

Лечение при стрес - трябва да дишаме дълбоко. При стрес в тялото ни попада малко кислород, защото дишаме повърхностно и тормозим белите си дробове.

Дишане - Билки за облекчаване на дишането

Билки за облекчаване на дишането

22.10.201306186

Някои билки специално подпомагат и тонизират дихателните функции и процеси. Билките, използвани като белодробни тоници, работят директно върху белите дробове и гърдите и са особено ефективни за облекчаване на дишането.

Дишане - Да се научим да дишаме правилно

Да се научим да дишаме правилно

09.06.201303241

Проучвания доказват, че над 80 на сто от хората дишат с горната част на тялото си, тоест ръката, която е на гърдите се движи повече. Това ни позволява да определим в коя група принадлежим.