Сутрешен или вечерен душ да изберете? Отговорът е тук

Сутрешен или вечерен душ да изберете? Отговорът е тук

Отдавна съществува спорът дали сутрешното къпане е по-полезно от вечерното. Ето го и отговорът на специалистите.

1

Душ

Душ - актуални статии, избрани публикаци и съвети. Всичко за Душ от Ezine.bg. Преглед на статиите за Душ. Онлайн журнал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и Душ.
Душ - Топ 5 зимни грешки, които ни правят дебели и депресирани

Топ 5 зимни грешки, които ни правят дебели и депресирани

14.01.2018133287

Зимата е тук и сме готови на всичко, за да сме на най-топлото и уютно място. През студените дни всичко е по-лежерно, поспиваме си повече и спим повече от необходимото. Вижте обаче как ще ви се отрази залежаването и похапването по празниците

Душ - Защо къпането във вана е за предпочитане пред вземането на душ

Защо къпането във вана е за предпочитане пред вземането на душ

26.04.20170365

Едва ли има човек, който да не се размечтава при мисълта за ароматна и пенлива вана със свещи и цветчета. Въпреки това много от хората предпочитат да си вземат класически душ. Оказва се, обаче, че ваната го превъзхожда по много причини. Вижте кои са те!

Душ - Къпете ли се правилно? Съвети на дерматолози за перфектна баня

Къпете ли се правилно? Съвети на дерматолози за перфектна баня

22.09.20160398

Дали ще си вземем един бърз душ, или ще се киснем няколко часа във ваната, има няколко кардинални въпроса, които трябва да имаме предвид, ако искаме здрава кожа и коса. Ето и отговорите на повечето от тях.

Душ - Свежи и красиви без душ - наръчник на мързеливата дама

Свежи и красиви без душ - наръчник на мързеливата дама

13.05.20160373

Всяка дама иска околните да я възприемат като перфектната жена. Понякога обаче изпадаме в онези кризисни моменти, в които поради една или друга причина времето не ни достига или просто сме изморени и ни мързи. Ето няколко прости трика за разкрасяване без

Душ - Най-странните мисли за под душа

Най-странните мисли за под душа

06.05.20160309

Събуждате се сутрин. Още не сте отворили очи и отивате под душа. В размътеното ви съзнание обаче започват да прелитат като свободни електрони всевъзможни мисли, коя от коя по-странни.

Душ - Забравете за горещия душ, вреди на здравето!

Забравете за горещия душ, вреди на здравето!

16.10.201501184

Горещият душ е перфектният завършек на тежкия работен ден. Той е способен да ни освободи от напрежението и да ни накара да се почувстваме по-добре. Прекалената горещина обаче изобщо не е полезна.

Душ - Шок! Учени съветват да се къпем на 2-3 дена!

Шок! Учени съветват да се къпем на 2-3 дена!

31.01.201505725

Смята се, че къпането всеки ден е крайно (дерматолозите го наричат неумерено) и за тази мода вина имат най-вече рекламите за сапуни, душ-гелове, лосиони и пр.

Душ - Стартирайте деня си здравословно

Стартирайте деня си здравословно

30.08.201101145

Стартирайте деня си здравословно, за да се чувствате бодри и изпълнени с енергия. Медитирайте, къпете се с контрастен душ, пийте чай мате вместо кафе и яжте плодове на закуска.

Душ - Как да се къпем правилно

Как да се къпем правилно

18.04.2011015382

Ако се къпете всеки ден с прекалено топла вода и антибактериален сапун и гъба, увреждате защитния повърхностен слой на кожата. Използвайте хладка вода и избягвайте сапуна, когато може.

Душ - Специални грижи за уморени крака

Специални грижи за уморени крака

15.02.201102097

За да не отичат краката ви, търкаляйте с голи стъпала топче или точилка и правете редовно масаж след душ. При разширени вени масажът не се препоръчва.

Душ - Не носете метални бижута в студа

Не носете метални бижута в студа

24.01.20110537

Металните бижута увреждат кожата, ако ги носите в студа. Те могат да причинят измръзване на кожата. Не излизайте в студа веднага след като сте пили кафе или чай или сте си взели горещ душ.

Душ - Ароматните вани могат да причинят бяло течение

Ароматните вани могат да причинят бяло течение

19.11.20100643

Прекалено честите вани, ароматизирани с ароматни масла и различни продукти за баня, лосиони и т. н. могат да причинят гъбична инфекция на влагалището, сърбеж и бяло течение. Предпочитайте душ пред ван

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни