Безценните съвети за дълголетие от най-стария човек на земята

Безценните съвети за дълголетие от най-стария човек на земята

Ли Чинг-Юн е приет за най-дълго живелия човек на Земята. Учител по бойни изкуства и билкар, той е дал на поколенията безценни съвети, на които дължи дълголетието си.

1
Дълголетие - последните заглавия, подбрани публикаци и препоръки. Всичко за Дълголетие от Ezine.bg. Списък на статиите за Дълголетие. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Дълголетие.
Дълголетие - Чай от лайка гарантира женското дълголетие

Чай от лайка гарантира женското дълголетие

11.02.201701090

Лайката е една от най-разпространените билки. За нея е известно, че има успокояващ ефект, полезна е за хора, които страдат от диабет, препоръчвана е да се пие и от хора с висока кръвна захар, стомашни неразположения, високи нива на холестерола.

Дълголетие - Колагенът е ключът към удължаване на живота

Колагенът е ключът към удължаване на живота

13.12.201601702

Всички знаем колко важен е колагенът за младежкия вид на кожата. Той е основният структурен компонент в съединителната тъкан и съставлява около една трета от протеините в човешкото тяло.

Дълголетие - Ти си възрастен. Храни се като такъв!

Ти си възрастен. Храни се като такъв!

27.11.20160201

За да се поддържа равновесието на организма, е необходимо той да получава толкова калории, колкото изразходва, т. е. тяхното количество при възрастните хора трябва да бъде намалено.

Дълголетие - В италианско село се крие ключът към дългия живот

В италианско село се крие ключът към дългия живот

15.09.20160492

Село Акиароли в югозападната част на Италия е наистина необикновено място. То е дом на изключително висок брой столетници. По този повод Акиароли влезе във фокуса на мащабно проучване

Дълголетие - Няколко съвета как да живеете по-дълго

Няколко съвета как да живеете по-дълго

03.08.20160436

Дори и днес, с цялата развита технология, учените не могат да уточнят какви са точните граници на човешкото дълголетие. Смята се, че оптималната възраст, до която човек може да доживее, е 120 години.

Дълголетие - Как да постигнат хората от третата възраст здраве и дълголетие?

Как да постигнат хората от третата възраст здраве и дълголетие?

15.04.20160655

За да запазят доброто си здраве, хората от третата възраст е добре да пият сутрин само по 1 кафе, а още по-добре билков чай с лъжица мед. През целия ден е добре да се пие много вода

Дълголетие - Дълголетните жени, които за здрави, защото са необвързани

Дълголетните жени, които за здрави, защото са необвързани

21.01.201601428

Тайната за щастие и дълголетие на 4 жени се дължи на липсата на мъже, колкото и изненадващо да е това за някои. Тези възрастни дами споделят, че като необвързани живеят по-добре, а освен това са и по-здрави.

Дълголетие - Дълголетието и щастието не са свързани!

Дълголетието и щастието не са свързани!

21.12.20150465

Учените разкриха, че няма особена връзка между щастието и дълголетието. Австралийско-британско проучване е установило, че щастието не носи повече години живот.

Дълголетие - Френският парадокс или как да сме здрави като французите

Френският парадокс или как да сме здрави като французите

06.07.20150814

Дългогодишни научни изследвания са установили, че прочутото дълголетие на французите се дължи на честата им консумация на червено вино.

Дълголетие - Революционно: Високият холестерол ни гарантира по-дълъг живот

Революционно: Високият холестерол ни гарантира по-дълъг живот

14.06.201502548

Последни научни изследвания дават напълно нов поглед върху високия холестерол. Според японски изследователи той не скъсява живота, а напълно обратното – удължава го.

Дълголетие - До 4 кафета дневно и без цигари, за да сме дълголетници

До 4 кафета дневно и без цигари, за да сме дълголетници

04.05.20150822

Ако искате да сте дълголетни, трябва да наблегнете на следните неща – да поддържате слаба фигура, да не пушите цигари и да не пиете повече от четири кафета дневно.

Дълголетие - Над час тренировка всеки ден е най-ефективна

Над час тренировка всеки ден е най-ефективна

24.04.20150835

Резултатите показват, че липсата на упражнения води до по-голяма опасност от преждевременна смърт. Участниците в изследването, които спортували, макар и малко, са намалили тази опасност с цели 20 процента.