Аспиринът ще ви спаси от кариес и пломби

Аспиринът ще ви спаси от кариес и пломби

Аспиринът може да бъде изключително полезен за зъбите ни. Белите хапчета са способни да предотвратят разпадането на зъбите и да премахнат нуждата от пломби.

1

Емайл

Емайл - най-новите заглавия, авторски публикаци и идеи. Практична информация за Емайл от Ezine.bg. Обзор на статиите за Емайл. Български сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Емайл.
Емайл - Рушене на зъбите

Рушене на зъбите

02.04.201507213

Емайлът е тънката външна обвивка на зъба. Това е една от най-сложните тъкани в човешкото тяло. Той покрива короната на зъба, която е част от него и се вижда извън венците.

Емайл - Болните зъби издават сериозни заболявания

Болните зъби издават сериозни заболявания

23.03.201504328

Винаги, когато тялото ни страда, това се отразява по някакъв начин на външния ни вид и облик. Много често хората не обръщат внимание на малките симптоми

Емайл - Червилото - вредно за зъбите

Червилото - вредно за зъбите

17.05.20140705

Червилото може да окаже пагубно влияние вълху зъбите. Учени от Сао Пауло откриха в червилата опасни вещества като парафини и олово, които могат да увредат емайла и да предизвикат кариеси.

Емайл - Не избелвайте зъбите при чувствителен емайл

Не избелвайте зъбите при чувствителен емайл

01.03.20130649

Всъщност при който и зъболекар да отидете, първото, което той ще направи, е да прегледа състоянието на вашите зъби. Има няколко варианта, при които не е препоръчително да избелвате зъбите си по какъвто и да било начин.

Емайл - Последици от изтъняването на зъбния емайл

Последици от изтъняването на зъбния емайл

25.02.201302735

Емайлът за зъбите е като черупката за яйцето, предпазва по-уязвимата част от цялото. За разлика от черупката обаче, емайлът е доста по-твърд, той е най-твърдата част в човешкото тяло.

Емайл - Бялото вино и безалкохолните напитки – вредни за зъбите

Бялото вино и безалкохолните напитки – вредни за зъбите

04.08.20110513

В дългосрочен план бялото вино причинява много повече проблеми, поради високата си киселинност. Безалкохолните напитки също са едни от разрушителите на плътността и добрия вид на зъбите.

Емайл - Честото миене уврежда зъбите

Честото миене уврежда зъбите

15.04.201101395

Прекалено честото миене на зъбите уврежда защитния им слой, особено ако това става веднага след хранене. Киселинността на храната и напитките размеква емайла, а миенето го разрушава.

Емайл - И черните зъби се смятат за красиви

И черните зъби се смятат за красиви

12.04.20100585

И до днес в някои места по света се смята за красиво, ако жената има черни зъби. Това се постига с дъвченето на растението бетел, което прави емайла черен и предпазва от кариес.

Емайл - Белотата на зъбите се постига с лимонов сок

Белотата на зъбите се постига с лимонов сок

03.01.201007264

За да бъдат зъбите ви бели, търкайте ги редовно с резенче лимон или ги натривайте със сол и сода бикарбонат. Мийте ги след всяко ядене. Избелване на зъбите лесно и просто с лимон.