Хомеопатия при анемия

Хомеопатия при анемия

0

Има редица лекарствени средства за справяне с анемията. Може би най-щадящите тяло средства за лечение на анемията обаче ги предоставя хомеопатията.

1
Желязо - актуални теми, избрани публикаци и съвети. Всичко за Желязо от Ezine.bg. Преглед на статиите за Желязо. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Желязо.

Популярни

Желязо - Внимание! Какво може да причини излишъкът на желязо?

Внимание! Какво може да причини излишъкът на желязо?

26.09.201503584

Излишъкът на желязо обикновено е нещо, на което хората и лекарите не обръщат особено внимание. Състоянието, наречено хемохроматоза, обаче е повод за притеснение.

Желязо - Видове анемия

Видове анемия

26.08.20150979

Анемията е състояние, което се характеризира с намален брой на червените кръвни клетки в организма, респективно на хемоглобина. Той е основната съставна част на еритроцитите (червените кръвни клетки) и участва в преноса на кислород в тялото

Желязо - Богатата на желязо храна ни предпазва от деменция

Богатата на желязо храна ни предпазва от деменция

06.09.20140806

Ниските стойности на желязо в кръвта на човека, освен че довеждат до анемия (недостиг на червени кръвни клетки и хемоглобин в кръвта), но и повишават риска от деменция.

Желязо - Как лактоферинът повлиява бременни с анемия

Как лактоферинът повлиява бременни с анемия

10.06.20140492

Желязото е фундаментален елемент за човешкият организъм, защото е съществен компонент за много протеини и ензими.

Желязо - Умората се дължи на недостиг на желязо

Умората се дължи на недостиг на желязо

22.05.201401975

Желязото е минерал, който се използва от организма в производството на червени кръвни клетки. Според Националната служба за хранителни добавки дневният прием на желязо при жени в детеродна възраст трябва да е 18 мг, а при мъжете 8 мг.

Желязо - Анемията удря през пролетта

Анемията удря през пролетта

27.04.201401464

Повече от 2 милиарда души страдат от желязодефицитна анемия. Недостигът на желязо, витамин В12 и фолиева киселина в храненето нарушава синтеза на червените кръвни телца и хемоглобина.

Желязо - За полезните храни по време на бременност

За полезните храни по време на бременност

21.03.201401556

Растежът и развитие на бебето в майчината утроба зависи от храните, които бъдещите майки приемат. От значение са богати на калций и желязи храни. Кои храни са богати на калций и желязо.

Желязо - Полезни храни при нисък хемоглобин

Полезни храни при нисък хемоглобин

09.02.201407080

Когато се говори за нисък хемоглобин обикновено има в предвид анемия. Тази болест в никакъв случай не бива да бъде подценявана и трябва да се лекува, от момента на поставянето на диагнозата. Тази диагноза обаче се поставя трудно, тъй като симптомите не са

Желязо - Ниски стойности на желязо и хемоглобин в кръвта

Ниски стойности на желязо и хемоглобин в кръвта

12.08.2013013358

Желязото е минерал, съдържащ се в човешкото тяло, необходим на хемоглобина, за да може да се пренася кислород до тъканите. То е необходимо за енергия, за доброто функциониране на органите, както и за поддържане на състоянието на мускулите.

Желязо - Симптоми при дефицит на желязо

Симптоми при дефицит на желязо

12.04.2013086670

Недостигът на желязо е един от най- честите хранителни дефицити. Желязото присъства във всички клетки в човешкото тяло и има няколко важни функции. Симптомите на недостиг на желязо не са уникални за него (т. е. не патогномонични).

Желязо - Желязото и витамините подпомагат зачеването

Желязото и витамините подпомагат зачеването

20.03.201313300

Ако мечтаете да станете майка, трябва да се придържат към определена диета и определен хранителен режим и начин на живот преди зачеване. Важни за храни, които съдържат желязо и витамините.

Желязо - Симптоми при предозиране с желязо

Симптоми при предозиране с желязо

05.01.201304957

Организмът набавя необходимото си желязо чрез храната. Добър източник на желязо са овес, нар, праскови, гъби, червено месо, черен дроб, стриди и др. Но какво да правим, ако имаме прекалено много желязо в организма си и как ни застрашава това?

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Желязо - интересни статии и идеи от Ezine.bg. Актуални заглавия за Желязо, здраве, български и световни звезди и семейстото в портала на модерния българин. Потърсете най-любопитното за Желязо. Пишете ни ако инфромацията на тази подстраница не е за Желязо.