Видове анемия

Видове анемия

0

Анемията е състояние, което се характеризира с намален брой на червените кръвни клетки в организма, респективно на хемоглобина. Той е основната съставна част на еритроцитите (червените кръвни клетки) и участва в преноса на кислород в тялото

1
Желязо - актуални теми, избрани публикаци и съвети. Всичко за Желязо от Ezine.bg. Преглед на статиите за Желязо. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Желязо.
Богатата на желязо храна ни предпазва от деменцияЖелязо - Богатата на желязо храна ни предпазва от деменция

06.09.20140663

Ниските стойности на желязо в кръвта на човека, освен че довеждат до анемия (недостиг на червени кръвни клетки и хемоглобин в кръвта), но и повишават риска от деменция.

Как лактоферинът повлиява бременни с анемияЖелязо - Как лактоферинът повлиява бременни с анемия

10.06.20140267

Желязото е фундаментален елемент за човешкият организъм, защото е съществен компонент за много протеини и ензими.

Умората се дължи на недостиг на желязоЖелязо - Умората се дължи на недостиг на желязо

22.05.201401399

Желязото е минерал, който се използва от организма в производството на червени кръвни клетки. Според Националната служба за хранителни добавки дневният прием на желязо при жени в детеродна възраст трябва да е 18 мг, а при мъжете 8 мг.

Анемията удря през пролеттаЖелязо - Анемията удря през пролетта

27.04.201401306

Повече от 2 милиарда души страдат от желязодефицитна анемия. Недостигът на желязо, витамин В12 и фолиева киселина в храненето нарушава синтеза на червените кръвни телца и хемоглобина.

За полезните храни по време на бременностЖелязо - За полезните храни по време на бременност

21.03.201401260

Растежът и развитие на бебето в майчината утроба зависи от храните, които бъдещите майки приемат. От значение са богати на калций и желязи храни. Кои храни са богати на калций и желязо.

Полезни храни при нисък хемоглобинЖелязо - Полезни храни при нисък хемоглобин

09.02.201403233

Когато се говори за нисък хемоглобин обикновено има в предвид анемия. Тази болест в никакъв случай не бива да бъде подценявана и трябва да се лекува, от момента на поставянето на диагнозата. Тази диагноза обаче се поставя трудно, тъй като симптомите не са

Ниски стойности на желязо и хемоглобин в кръвтаЖелязо - Ниски стойности на желязо и хемоглобин в кръвта

12.08.201308550

Желязото е минерал, съдържащ се в човешкото тяло, необходим на хемоглобина, за да може да се пренася кислород до тъканите. То е необходимо за енергия, за доброто функциониране на органите, както и за поддържане на състоянието на мускулите.

Симптоми при дефицит на желязоЖелязо - Симптоми при дефицит на желязо

12.04.2013064072

Недостигът на желязо е един от най- честите хранителни дефицити. Желязото присъства във всички клетки в човешкото тяло и има няколко важни функции. Симптомите на недостиг на желязо не са уникални за него (т. е. не патогномонични).

Желязото и витамините подпомагат зачеванетоЖелязо - Желязото и витамините подпомагат зачеването

20.03.201312679

Ако мечтаете да станете майка, трябва да се придържат към определена диета и определен хранителен режим и начин на живот преди зачеване. Важни за храни, които съдържат желязо и витамините.

Симптоми при предозиране с желязоЖелязо - Симптоми при предозиране с желязо

05.01.201303676

Организмът набавя необходимото си желязо чрез храната. Добър източник на желязо са овес, нар, праскови, гъби, червено месо, черен дроб, стриди и др. Но какво да правим, ако имаме прекалено много желязо в организма си и как ни застрашава това?

При високо кръвно пийте сок от аронияЖелязо - При високо кръвно пийте сок от арония

27.10.201102274

Редовната консумация на плода снабдява организма и с калий, калций (полезни за сърдечно-съдовата дейност и доброто състояние на мускулите), както и на магнезий, фосфор и желязо.

Желязото е важно за здравето на организмаЖелязо - Желязото е важно за здравето на организма

21.08.201103320

В повечето случаи, когато организмът не е в добра кондиция, е знак, че му липсва необходимото количество желязо. Липсата на достатъчно желязо е особено опасна по време на бременност.

 • Google+
 • Pinterest

Популярно по Темата

Избрани

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни

Какво другите търсят

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Желязо - интересни статии и идеи от Ezine.bg. Актуални заглавия за Желязо, здраве, български и световни звезди и семейстото в портала на модерния българин. Потърсете най-любопитното за Желязо. Пишете ни ако инфромацията на тази подстраница не е за Желязо.