Тези проблеми на очите са сигнал за сериозна болест! Не ги пренебрегвай

Тези проблеми на очите са сигнал за сериозна болест! Не ги пренебрегвай

За лекарите очите ни често са най-добрата мярка за цялостното здраве на нашето тяло. Точно по тази причина ви показваме кои са основните проблеми със зрителните органи, които могат да сигнализират за по-сериозно заболяване, застрашаващо здравето ви

1

Зрение

Зрение - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Зрение от Ezine.bg. Списък на статиите за Зрение. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Зрение.
Зрение - Женит, които могат да виждат 100 милиона цвята

Женит, които могат да виждат 100 милиона цвята

28.08.2017079

Около 2 процента от жените имат рядка генетична мутация, при която при тях се наблюдават допълнителни конуси на ретината. Това им позволява да виждат. . .

Зрение - Късогледите хора са по-интелигентни

Късогледите хора са по-интелигентни

19.10.20160141

Късогледите хора впечатляват с интелигентност в много по-голяма степен от тези с идеално зрение. Връзката между интелигентността и прекараното време в четене се оказва много по-важна от очакваното.

Зрение - Съвети на Дънов за по-добро зрение

Съвети на Дънов за по-добро зрение

27.07.201607584

Един от често срещаните здравословни проблеми в днешно време е влошеното зрение. Според специалистите причините за това са ежедневната работа с компютър и честото гледане на телевизия.

Зрение - Ценни хитринки за успокояване на уморени очи

Ценни хитринки за успокояване на уморени очи

11.07.20160762

Ако сутрин се събудите и видите, че очите Ви са зачервени, ги напръскайте обилно с много студена вода. Това трябва да продължи поне 1 минута, за да се получи желания ефект.

Зрение - Лекуват глаукома чрез пускане на ток в мозъка

Лекуват глаукома чрез пускане на ток в мозъка

06.07.20160384

Електрическият ток може да възстанови зрението на милиони хора, страдащи от глаукома, твърдят учени. Според Световната здравна организация глаукомата е втората причина за слепота сред населението в световен мащаб.

Зрение - Без майтап: Йога за очи може да ви накара да виждате по-добре

Без майтап: Йога за очи може да ви накара да виждате по-добре

25.05.20160394

Може и да ви звучи като майтап, но истината е, че редица експерти твърдят, че йогата за очи е изключително полезна. Чрез нея се облекчава сухотата в очите, спада напрежението особено при хора, работещи ежедневно на компютър

Зрение - Ценни съвети за добро зрение

Ценни съвети за добро зрение

07.05.201601406

В случая не става въпрос за пиенето на някакви хапчета, които се предлагат в безброй аптеки, а за спазването на определена профилактика.

Зрение - Революция! Върнаха зрението на деца с катаракта

Революция! Върнаха зрението на деца с катаракта

14.03.20160229

Първите пациенти с катаракта бяха излекувани. Дванадесет деца, родени със заболяването, прогледнаха след уникално лечение с живо стволови клетки.

Зрение - Защо не трябва да купувате очила с диоптри от тараби?

Защо не трябва да купувате очила с диоптри от тараби?

29.02.20160287

Въпреки че медиите и властите оповестяват, че е спряна продажбата на очила с диоптри по тараби, всеки минувач може да се увери точно в обратното.

Зрение - Грози ви временна слепота, ако тичате в студено време!

Грози ви временна слепота, ако тичате в студено време!

22.10.20150256

Студеното време никак не е препоръчвано за джогинг, защото е възможно това да доведе до временна загуба на зрението. Защо се случва това?

Зрение - Доказано: Стволовите клетки лекуват зрението!

Доказано: Стволовите клетки лекуват зрението!

06.10.20150591

Лечението със стволови клетки става все по-популярно. Днес повече от 70 болести могат да бъдат успешно повлияни чрез тяхното приложение. През 2014 година учените предприеха първото в света присаждане на ретина, отгледана от стволови клетки.

Зрение - Средновековният лек с лук и чесън, който цери очни инфекции

Средновековният лек с лук и чесън, който цери очни инфекции

15.09.201502294

Учени забъркаха древен англосаксонски лек за очни инфекции, който съдържа лук и чесън, и с изненада откриха, че той лекува по-добре от най-добрите съвременни антибиотици.