Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

Марихуаната увеличава риска от високо кръвно

Употребата на марихуана значително увеличава риска от ранна смърт, причинена от високо кръвно налягане. С времето колкото по-продължително е използването на лекия наркотик, толкова се покачва и рискът от проблеми със сърцето, сочи нови проучване.

1

Канабис

Канабис - Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

Канабисът предотвратява загубата на памет в напреднала възраст

12.05.20170124

Канабисът може да помогне за предотвратяване на загубата на памет в напреднала възраст, установи ново проучване. Твърдението е на изследователи от Германия. Учените ще започнат опити върху хора по-късно тази година. Според тях марихуаната може дори да пом

Канабис - Канабисът предпазва от Алцхаймер

Канабисът предпазва от Алцхаймер

22.12.20160395

Няколко компонента, съдържащи се в канабиса, могат да бъдат използвани за създаването на ефективен лек на Алцхаймер. Изследвания на група учени показват, че тетрахидроканабинола (ТНС), съдържащ се в омайната билка, може да има ключова роля за преборването

Канабис - Най-големите митове за канабиса

Най-големите митове за канабиса

06.12.20160949

Канабисът е познат на човечеството от най-дълбока древност. Той е използван през цялата човешка история като лекарство, като магическо средство, за забавления и дори в текстила. През 60-те и 70-те години на ХХ век той е буквално сатанизиран

Канабис - Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

Пушенето на канабис ще ви докара това рядко заболяване на сърцето

16.11.20160438

Скорошно изследване показа, че пушенето на канабис може да удвои риска от рядко заболяване, което рязко отслабва ритъма на сърцето и може да доведе до изключително опасни последици.

Канабис - Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

29.08.20160883

Прекарването на часове в унес, дъвчейки постоянно вредни храни като чипс и тестени закуски, е състояние, често свързвано с любителите на марихуаната. Ново изследване показва, че в действителност може да има истина в наложеното мнение, че употребяващите ле

Канабис - Германия легализира канабиса

Германия легализира канабиса

05.05.20160223

Германия реши – легализира марихуаната. Канабисът ще се продава само в аптека и срещу специална рецепта.

Канабис - Канабисът води до преждевременна смърт

Канабисът води до преждевременна смърт

02.05.20160302

Ново проучване разкри, че честото пушене на марихуана в юношеските години може да доведе до преждевременна смърт. Изследването е аналиризало 45 000 души, които са били подложени на задължителната военна подготовка в Швеция между 1969 и 1970 година.

Канабис - Две монахини отглеждат марихуана, за да излекуват света

Две монахини отглеждат марихуана, за да излекуват света

31.03.20160742

По тази причина сестра Кейт и сестра Дарси решили загърбят предразсъдъците и традиционните методи на лечение, като започнали да спасяват болните от мъките им и чрез марихуана.

Канабис - Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

Забравете Холандия, най-много канабис се пуши в Исландия

27.08.20150593

Макар и да е наложено мнението, че със своите либерални закони и специални кафенета за пушене на канабис в Холандия ще се пуши най-много от омайната билка, това в действителност е далеч от истината.

Канабис - Психоза грози пушещите канабис

Психоза грози пушещите канабис

17.02.201501217

Въпреки опитите да се докаже, че канабисът е безопасен, проучване на британски учени показа, че употребяващите лекия наркотик са заплашени от развиване на психоза.

Канабис - Рафаел - новият вид лечебна марихуана

Рафаел - новият вид лечебна марихуана

14.02.20150763

Израелски учени изобретиха нов вид марихуана, подходяща дори и за деца. Наркотичното средство няма странични ефекти и носи звучното име Рафаел.

Канабис - Марихуаната изяжда мозъка ни

Марихуаната изяжда мозъка ни

20.11.201403619

Скорошно проучване показва, че пушенето на канабис ежедневно изкривява структури в мозъка на човек – учените твърдят, че редовната употреба на марихуана свива сивото вещество.