Лечение на хипертония без медикаменти

Лечение на хипертония без медикаменти

0

С помощта на някои трикове можете да лекувате хипертонията и без медикаменти. Достатъчно е да спазвате определени правила и да извършвате някои действия, с които да намалите кръвното си налягане

1
Кръвно Налягане - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Кръвно Налягане от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвно Налягане. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Кръвно Налягане.
Кръвно Налягане - Хипотония

Хипотония

21.05.201504634

Хипотонията е медицински термин, с който се обозначава ниското кръвно налягане. Хипотонията може да бъде свързана с различни заболявания. Симптоми при хипотония. Лечение на хипотония.

Кръвно Налягане - Хипертония - Високо Кръвно Налягане

Хипертония - Високо Кръвно Налягане

29.03.2015229438

Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания на нашия век. Причини, симптоми и лечение на високо кръвно - хипертония. Хранене при хипертония.

Кръвно Налягане - Съвети при проблеми с кръвното налягане

Съвети при проблеми с кръвното налягане

27.03.201502179

Високото и ниското кръвно налягане могат да бъдат причинени от много различни фактори, а общото между двете състояния е, че ако не се лекуват, могат да доведат до по-сериозни заболявания.

Кръвно Налягане - Съвети за намаляване на кръвното налягане

Съвети за намаляване на кръвното налягане

20.03.201503382

Смята се, че и дихателните упражнения могат да повлияят на високото кръвно – американско проучване твърди, че всеки сам може да регулира кръвното си само с тях.

Кръвно Налягане - Падането на температурите влияе на сърцето

Падането на температурите влияе на сърцето

13.01.20150646

След приятните пролетни температури през уикенда ни очаква студено и неприятно време през следващите няколко дни. Лекарите предупреждават, че резките температурни промени могат да повлияят на здравето ни.

Кръвно Налягане - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.20140577

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Кръвно Налягане - Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

24.07.201403734

Професор Касас смята, че дори съвсем невинни количества алкохол, например халба бира, могат да попречат на работата а сърцето. Специалистът твърди, че тоталният отказ от алкохол винаги се отразява добре на организма.

Кръвно Налягане - Хипертонията обича нетърпеливите

Хипертонията обича нетърпеливите

23.03.20140963

Хората, които изпитват тревога и нетърпение, са изложени на голям риск от хипертония. Профилактика на това заболяване се прави най-вече с фитнес и здравословно хранене.

Кръвно Налягане - Домашните любимци влияят върху здравето

Домашните любимци влияят върху здравето

11.03.201403527

Стопаните на домашни любимци по-рядко страдат от безсъние. Петнадесет минути с кучето намаляват чувството за тревога. Домашните любимци са регулатор на кръвното налягане.

Кръвно Налягане - Орехите ни избавят от високото кръвно

Орехите ни избавят от високото кръвно

10.03.201404890

Орехите намаляват холестерола, но освен това помагат и на тялото да пребори стреса, с което високото кръвно налягане също намалява. Орехите са отличен източник на незаменимите омега 3 мастни киселини

Кръвно Налягане - Слънчевата светлина регулира кръвното

Слънчевата светлина регулира кръвното

24.01.20140800

По-високи нива на кръвното налягане се наблюдават най-вече през зимата в страни, които се намират далеч от Екватора, на места, където слънчевите лъчи са значително по-слаби.

Кръвно Налягане - Виното и кръвното

Виното и кръвното

07.12.201306350

Добрата новина за любителите на червените вина е, че те наистина могат да намалят кръвното налягане. Лошата новина е, че алкохола трябва да се премахне от тях.

Избрани

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани