Защо къпането във вана е за предпочитане пред вземането на душ

Защо къпането във вана е за предпочитане пред вземането на душ

0

Едва ли има човек, който да не се размечтава при мисълта за ароматна и пенлива вана със свещи и цветчета. Въпреки това много от хората предпочитат да си вземат класически душ. Оказва се, обаче, че ваната го превъзхожда по много причини. Вижте кои са те!

1
Къпане - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Къпане от Ezine.bg. Списък на статиите за Къпане. Online портал за здраве, фитнес, дом, семейство и деца и Къпане.
Къпане - Честото къпане е опасно за здравето?

Честото къпане е опасно за здравето?

30.01.20170673

Голяма част от нас започват деня си със сутрешен душ. Някои го използват, за да се разсънят, други го правят, за да се чувстват свежи и чисти. Според ново проучване обаче няма абсолютно никаква нужда да се чувствате зле, ако пропуснете да се изкъпете.

Къпане - Къпете ли се правилно? Съвети на дерматолози за перфектна баня

Къпете ли се правилно? Съвети на дерматолози за перфектна баня

22.09.20160329

Дали ще си вземем един бърз душ, или ще се киснем няколко часа във ваната, има няколко кардинални въпроса, които трябва да имаме предвид, ако искаме здрава кожа и коса. Ето и отговорите на повечето от тях.

Къпане - Кажи ми какво миеш първо под душа, за да ти кажа какъв си

Кажи ми какво миеш първо под душа, за да ти кажа какъв си

28.02.201605220

Ако започвате душа с измиване на раменете, то вие сте супер отговорен човек. Готови сте да давате всичко от себе си за целите си.

Къпане - Ежедневното къпане е изключително вредно?

Ежедневното къпане е изключително вредно?

02.02.201636871

Повечето от нас са свикнали да взимат душ всеки ден. Този навик обаче е наложен по-скоро от обществените норми, отколкото от реалната нужда. Оказва се, че ежедневното къпане може да се окаже изключително вредно.

Къпане - Къпете се на тъмно със свещ, за да прогоните стреса

Къпете се на тъмно със свещ, за да прогоните стреса

02.06.20150515

Макар и много хора да се страхуват от тъмнината, учени твърдят, че именно тя може да е решението на един от бичовете на века за съвременния човек – стреса.

Къпане - Шок! Учени съветват да се къпем на 2-3 дена!

Шок! Учени съветват да се къпем на 2-3 дена!

31.01.201505536

Смята се, че къпането всеки ден е крайно (дерматолозите го наричат неумерено) и за тази мода вина имат най-вече рекламите за сапуни, душ-гелове, лосиони и пр.

Къпане - Как да се къпем правилно

Как да се къпем правилно

18.04.2011114864

Ако се къпете всеки ден с прекалено топла вода и антибактериален сапун и гъба, увреждате защитния повърхностен слой на кожата. Използвайте хладка вода и избягвайте сапуна, когато може.

Къпане - Шампоанът се справя с непослушен цип

Шампоанът се справя с непослушен цип

01.02.20110895

Шампоанът може да се използва не само за къпане, но също така и за да направи лесно приплъзването на цип, който заяжда. Капка шампоан разхлабва гайки и болтове.

Къпане - Заредете се с енергия за пет минути

Заредете се с енергия за пет минути

29.12.201001032

С помощта на няколко трика можете бързо да се заредите с енергия. Изкъпете се със студена вода, вдишайте цитрусови аромати, разходете се на студения въздух или поспете десет минути.

Къпане - Чипкането под душа може да е опасно

Чипкането под душа може да е опасно

24.09.200914368

Къпането с душ може да доведе до респираторни заболявание. Душовете са благоприятна среда за развитие на бактерии. Кои са рисковите групи хора, които са най-податливи да се разболеят.

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани