Как се кърми бебето

Как се кърми бебето

Кърменето е вероятно един от най-естествените процеси, съществуващи както при хората, така и при бозайниците. Естествен процес, стар колкото целият свят.

1

Кърма

Кърма - най-новите заглавия, избрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Кърма от Ezine.bg. Обзор на статиите за Кърма. Български сайт за здраве, мода, красота, дом, родители и деца и Кърма.
Кърма - Достатъчно ли яде бебето ми?

Достатъчно ли яде бебето ми?

10.05.2018039

Нахраненото бебе е доволно и щастливо. То ще се усмихва и гука, ако е по-голямо. А ако още е новородено, ще заспива бързо след храненето, щом му е достатъчно.

Кърма - Лекуват рак със съставка от кърмата

Лекуват рак със съставка от кърмата

22.05.20170146

Здравословните ползи от майчиното мляко за човека са многократно доказани в редица изследвания. Въпреки това учените продължават да се изумяват от невероятния старт, който природата ни е дала в живота, благодарение на кърмата. Ново откритие на ефектите от

Кърма - Човешката кърма - най-сложното мляко

Човешката кърма - най-сложното мляко

28.04.20160507

Човешката кърма е най-сложното мляко от тези на бозайниците на планетата. То е уникално по рода си и съдържа рекордните 200 вида захари.

Кърма - Внимание! Майчината кърма е пълна с химикали от дрехите

Внимание! Майчината кърма е пълна с химикали от дрехите

18.12.20150478

Докато проучвали полезното влияние на майчината кърма върху бъдещето развитие на мозъка на детето, те открили химикали, наречени перфлуорирани алкил-сулфонати.

Кърма - Какво трябва да знаем за кърменето

Какво трябва да знаем за кърменето

28.09.201501069

Всеизвестен факт е, че кърмата е най-подходящата храна за новороденото бебе и е особено важно да го съпътства и през следващите месеци от живота му.

Кърма - Какво може да Ви откаже да кърмите

Какво може да Ви откаже да кърмите

27.09.20150767

В момента, в който детето премине на храна от шише, която по-лесно засмуква, то бързо ще престане да иска да бъде хранено от гърда

Кърма - Кърменето ни излага на по-малък риск от рак на гърдата

Кърменето ни излага на по-малък риск от рак на гърдата

14.12.20140237

Кърменето на бебето снижава риска от развитие на рак на гърдата. Специалистите обясняват още, че по време на образуването на кърма се горят калории, което ще помогне за свалянето на килограмите, които жените са натрупали през бременността.

Кърма - Майчиното мляко предава послания на новороденото

Майчиното мляко предава послания на новороденото

08.11.20140759

Може да се каже, че благодарение на млякото се изпраща химически сигнал от един индивид до друг, обяснява Джефри Френч от Университета на Небраска, член на екипа, проучил въпроса.

Кърма - Кърмата предпазва недоносените бебета от ентероколит

Кърмата предпазва недоносените бебета от ентероколит

21.10.20140285

Симптомите, които насочват към некротизиращият ентероколит, се проявяват често през първите седмици след раждането. 30 от 100 процента от бебетата с некротизиращ ентероколит загиват, а оцелелите са с тежки последици.

Кърма - Храненето на бебето определя хранителните му навици в бъдеще

Храненето на бебето определя хранителните му навици в бъдеще

18.09.20140923

Изследователите открили, че колкото по-кратко време се кърми детето, толкова шансовете за развитието на различни инфекции на ушите, гърлото, синусите са налице.

Кърма - Диета по време на кърмене

Диета по време на кърмене

24.08.201403191

С тази диета кърмещите майки ще могат да си осигурят нужните хранителни вещества, с които до бебето да достига качествена кърма и в същото време ще успеят да редуцират теглото си.

Кърма - Опасен пестицид в кърмата трови бебетата ни

Опасен пестицид в кърмата трови бебетата ни

11.07.201401309

Последни проучвания откриват нещо много необичайно и опасно в състава на кърмата - разпадни продукти на пестицид, широко използван в селското стопанство. Неговото търговско наименование е Roundup

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни