Медът е незаменим помощник при запек

Медът е незаменим помощник при запек

Ако хапвате мед редовно, това ще подобри метаболизма ви – хапвайте по една лъжица всяка сутрин, задължително преди закуската и кафето. Медът е определян и дори като незаменим инструмент в случай на запек.

1

Лечение на запек

Лечение на запек - най-новите статии, избрани публикаци и препоръки. Всичко за Лечение на запек от Ezine.bg. Обзор на статиите за Лечение на запек. Онлайн сайт за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Лечение на запек.
Лечение на запек - Как да се справим със запека при малчуганите?

Как да се справим със запека при малчуганите?

08.01.20150780

Съветите на специалистите са да се консумират повече течности, както и похапването на бобови растения, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, които ще доставят на детето нужните фибри за добра перисталтика.

Лечение на запек - Народна медицина при запек

Народна медицина при запек

25.01.2014022906

Запекът най-често се причинява от бавното преминаване на смляната храна през всяка част на червата. Също така навикът често да се потиска чувството за изхождане също може да доведе до констипация

Лечение на запек - Помощ при запек

Помощ при запек

20.11.201308529

Преди да посегнете към разхлабващите хапчета, можете да помислите за по-естествени решения на проблема със запека.

Лечение на запек - Липса на дефекация

Липса на дефекация

20.05.201306568

На първо място трябва да обърнете внимание с какво се храните – ако приемате от т. нар. запичаща храна, липсата на изпражнения е най-логичният отговор на вашето неправилно и нерационално хранене.

Лечение на запек - Най-мощните слабителни дарове от природата

Най-мощните слабителни дарове от природата

06.01.2013051957

Запекът е проблем за много хора, които са под стрес, хранят се неправилно или имат други съпътстващи здравни проблеми. До слабителните средства прибягваме обикновено, когато тази функция на движение на червата е нарушена.

Лечение на запек - Как да се справим със запека

Как да се справим със запека

24.03.2012016386

От запек по-често страдат жените, тъй като те имат повече проблеми с нарушения на обмяната на веществата, спазват диети, работят повече седнали. Какво да ядем, за да се справим с проблема?