10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

Препоръчително е да спите поне по 7 часа на нощ. Ако обаче това не ви се случва, е възможно причината да се крие в психически или физически проблем. Вижте 10 причини, заради които не можете да се наспите добре през нощта.

1

Лош сън

Лош сън - актуални заглавия, подбрани публикаци и идеи. Всичко на тема Лош сън от Ezine.bg. Преглед на статиите за Лош сън. Онлайн журнал за здраве, красота, дом, семейство и Лош сън.
Лош сън - Защо съм толкова уморен след сън

Защо съм толкова уморен след сън

07.06.20180243

Няма какво да замени пълноценния нощен сън, след който се събуждате освежени, заредени и с прояснена глава. Това означава да сте прекарали в сън поне седем часа през нощта, въпреки че времето може да варира според човека.

Лош сън - Лош сън и лош секс – произходът им е един!

Лош сън и лош секс – произходът им е един!

15.03.201802589

Лошият сън и лошият секс имат общ корен. Откритието ще ни помогнем с една стъпка да подобрим два от най-важните аспекти в живота си.

Лош сън - Будиш се през нощта точно в този час – ти си в опасност!

Будиш се през нощта точно в този час – ти си в опасност!

08.01.2018058190

Честото събуждане през нощта е сигурен знак за опасност. Тялото работи по точно определен механизъм и когато има проблем, то сигнализира.

Лош сън - Нощното изпотяване е симптом на здравословни проблеми! Вижте кои са те

Нощното изпотяване е симптом на здравословни проблеми! Вижте кои са те

26.06.201704779

Изпотяването е процес, който помага на тялото да се охлади по естествен начин. То освобождава токсините и някои метаболити. В нормално състояние то ни застига през деня. Нощното изпотяване от своя страна е симптом на определен проблем.

Лош сън - С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

С правилната поза на сън ще излекувате болките в тялото си

22.06.20170622

Ако има силни и чести болки, има начин да се справите с тях, докато спите. Прекарваме 8 часа от ежедневието си в сън и това до голяма степен може да е лечебно за нашето тяло, стига да заемате правилната поза.

Лош сън - Без секс и гушкане вечер! Вредят на съня

Без секс и гушкане вечер! Вредят на съня

22.02.20170356

Ново проучване гласи, че интимните ласки между чаршиите и гушкането преди сън не са добра идея, защото може да навредите на пълноценната си почивка.

Лош сън - Будите се през нощта? Не правете тези неща, ако искате пак да заспите

Будите се през нощта? Не правете тези неща, ако искате пак да заспите

03.02.201702488

Събуждането по средата на нощта може да бъде едно изключително неприятно преживяване. Отчаяни отново да заспим, мнозина от нас прекарват часове наред в мятане и въртене в леглото.

Лош сън - Как да преборим безсънието и да опазим здравето си

Как да преборим безсънието и да опазим здравето си

12.10.201601351

Всички лекари са на мнение, че добрият сън е ключът към доброто здраве. Без него организмът ни се изтощава, мускулите и всички човешки органи не успяват да си отпочинат.

Лош сън - Кофти възглавницата ни докарва бръчки

Кофти възглавницата ни докарва бръчки

01.09.20160874

Учени установиха, че приблизително 30 процента от бръчките се дължат на неудобните възглавници и са причинени от триенето на лицето в тях по време на сън.

Лош сън - Замразете пижамата или как да спите нормално в жегите?

Замразете пижамата или как да спите нормално в жегите?

03.08.20160504

Колкото и да сме почитатели на високите градуси или да разчитаме на помощта на климатиците вкъщи, горещините могат да превърнат нощите ни в кошмар. Ето и няколко съвета по повода как да спите вечер при горещо време.

Лош сън - Недоспиването ни кара да се тъпчем с вредни храни до пръсване

Недоспиването ни кара да се тъпчем с вредни храни до пръсване

04.03.20160365

Вредите от недоспиването отдавна са известни на науката. Доказано е, че липсата на достатъчно време за сън може сериозно да намали на нашата трудоспособност, и да окаже неблагоприятно въздействие върху организма ни.

Лош сън - Спането на голо укрепва брака

Спането на голо укрепва брака

01.07.201401658

57 на сто от тези, които спят без дрехи, заявили, че се разбират отлично с партньора си, докато със същото можели да се похвалят само 48 процента от любителите на пижамите.