Митовете за метаболизма, които разбиха на пух и прах

Митовете за метаболизма, които разбиха на пух и прах

Невярно е твърдението, че метаболизмът не се променя с течение на времето. Тъжният факт е, че метаболизмът се променя в зависимост от живота, който поддържате

1

Метаболизъм

Метаболизъм - последните заглавия, избрани публикаци и идеи. Практична информация на тема Метаболизъм от Ezine.bg. Списък на статиите за Метаболизъм. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Метаболизъм.
Метаболизъм - Напитки за летящ старт на деня

Напитки за летящ старт на деня

30.10.20170825

Метаболизмът е сложен процес. Докато едни свалят килограми и поддържат форма с цената на тежки тренировки и усилия, други имат щастието да притежават висока метаболитна скорост.

Метаболизъм - Бавен метаболизъм – истинските признаци!

Бавен метаболизъм – истинските признаци!

25.09.201701293

Когато повечето хора говорят за забавен метаболизъм, те влагат в думата метаболизъм това колко бързо човек сваля килограми и колко излишни мазнини има. Реално обаче метаболизмът се отнася до протичането на всички процеси, които поддържат тялото здраво

Метаболизъм - Ако искате косата ви да расте по-бързо, гладувайте

Ако искате косата ви да расте по-бързо, гладувайте

19.09.201701034

Ново проучване показа, че за да засилите растежа на косата си, освен с хубава козметика, трябва и да промените хранителния си режим, като се лишите от едно от основните хранения за деня.

Метаболизъм - Причини за неправилна обмяна на веществата

Причини за неправилна обмяна на веществата

07.01.201704868

Неправилната обмяна на веществата обикновено е следствие от рязка промяна на хранителния режим. В най-общият случай виновници стават всички онези диети, в които се изисква гладуване или тотално спиране на един от важните елементи.

Метаболизъм - Ацетонемичният синдром при деца се дегизира като настинка

Ацетонемичният синдром при деца се дегизира като настинка

16.03.20160367

Ацетономичният синдром е състояние, което засяга децата. При него обмяната на веществата се нарушават. Най-честата причина за това е влошеното качество на храните, които детето приема.

Метаболизъм - С криотерапия отслабвате само за 3 минути

С криотерапия отслабвате само за 3 минути

21.10.201502811

Нов метод за рекордно бързо отслабване завладя САЩ и Западна Европа. Той се прилага чрез криотерапия, при която клиентите се подлагат на свръхниски температури за 3 минути.

Метаболизъм - Направиха хапче, което заменя потенето във фитнеса

Направиха хапче, което заменя потенето във фитнеса

04.08.20150655

Учени създадоха начин да се отслабва, без да е необходимо човек да се поти във фитнеса. Молекулата е наречена Съединение 14 и това, което прави, е да излъже телесните клетки, че вече са изчерпали своята енергия.

Метаболизъм - Проблеми с обмяната на веществата

Проблеми с обмяната на веществата

08.06.201502228

Проблемите с обмяната на веществата свидетелстват за определено неразположение на щитовидната жлеза. Мнозина обаче дори не подозират за тях.

Метаболизъм - Ефективно отслабване във всяка възраст

Ефективно отслабване във всяка възраст

07.03.201502822

Не трябва да забравяме през целия си живот, че тялото и лицето са отражение на вътрешното ни състояние. И ако сте сте достатъчно мотивирани да запазите добрия външен вид независимо от възрастта, то желанието ви ще даде резултат.

Метаболизъм - Дайте нов старт на организма си с тази диета

Дайте нов старт на организма си с тази диета

31.01.201502853

Тази диета е известна в САЩ като Body reset diet и е насочена към рестартиране функциите на организма, подобрявайки метаболизма, а оттам и по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините.

Метаболизъм - Как алое вера помага на нашето здраве?

Как алое вера помага на нашето здраве?

30.01.201501300

Алое вера е растение с изключително ценен състав, който го прави и много търсен и предпочитан природен дар. Маслото от алое вера има страхотен ефект, ако се нанесе върху рани или белези.

Метаболизъм - Корейски имел срещу затлъстяване

Корейски имел срещу затлъстяване

01.01.20150637

Биологично активните вещества на корейския имел и екстрактите от тях демонстрират противоракови свойства и ползотворен ефект върху затлъстяването.