Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

0

Човешкото обоняние се счита за слабо в сравнение с това на други бозайници като кучета, маймуни и плъхове. Но за това твърдение няма неоспорими научни данни. Всъщност се оказва, че усещането за някои миризми дори е по-добро при хората, като в това число в

1
Миризми - актуални теми, подбрани публикаци и идеи. Всичко на тема Миризми от Ezine.bg. Преглед на статиите за Миризми. Онлайн журнал за здраве, диети, дом, семейство и Миризми.
Миризми - Премахнете неприятните миризми с обикновени продукти от шкафа

Премахнете неприятните миризми с обикновени продукти от шкафа

09.07.20160362

Въпреки че на пазара се продават всякакви ароматизатори, като повечето от тях вършат наистина чудесна работа, никак няма да е излишно да научите и някои ценни хитринки относно това как да отстраните неприятните миризми у дома си по-прост начин

Миризми - Силното обоняние е виновно за затлъстяването

Силното обоняние е виновно за затлъстяването

18.06.20160267

Учени от Университета в Портсмут твърдят, че има връзка между силното обоняние и затлъстяването, предава Би Би Си. Според тях именно по-добрата способност на някои хора да улавят различни миризми е виновна за наднорменото им тегло.

Миризми - Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

23.05.20160435

В един момент от своя живот хората започват все по-силно да усещат миризмата на мръсните чорапи. Дори когато те са току-що изпрани, тяхната миризма не е такава, каквато се надяват.

Миризми - Вече можем да помиришем цвета

Вече можем да помиришем цвета

05.01.20160113

Учените са разработили метод, чрез който всеки любопитен може да усети миризмите на различните цветове. Колкото и невероятно да звучи, американецът Закари Хауърд е създал иновативна синестетична маска, чрез която човек да може да усеща миризмата

Миризми - Ароматизирайте телефона си преди важен разговор

Ароматизирайте телефона си преди важен разговор

17.04.201411127

Ароматите, както и цветовете, имат много специално свойство – те променят настроението и апетита ни. Кой аромат как действа и къде е добре да се капне уханна есенция според Фън Шуй.

Миризми - Премахване лошата миризма от дрехи

Премахване лошата миризма от дрехи

05.04.2013126945

За по-сигурно, започнете да слагате ароматизатори в гардероба си – има такива, които се продават. Ако искате направете си го у дома – трябва ви платняна торбичка и суха лавандула, хвойна, карамфил и др.

Миризми - Ароматите на Огъня ускоряват реакцията ви

Ароматите на Огъня ускоряват реакцията ви

28.01.20130413

Ароматите могат да бъдат класифицирани в съответствие със системата на петте елемента. Преценете от какъв елемент имате нужда, за да внесете неговия аромат на работното си място.

Миризми - Как да премахнем миризмата от обувки

Как да премахнем миризмата от обувки

16.02.2012118130

Миризмата на обувките е неприятна и може да ни постави в неудобни ситуации. Не носете един чифт обувки дълго време, а миризмата може да се отстрани чрез смляно кафе, бял оцет и други средства.

Миризми - Ползата от старите вестници

Ползата от старите вестници

10.07.201111898

Не изхвърляйте старите вестници, те са идеални за опаковане, подсушаване на мокрите обувки, премахване на нежелани миризми, съхраняване на вълнени дрехи.

Миризми - Пастата за зъби чисти килими и нокти

Пастата за зъби чисти килими и нокти

28.01.201102519

С помощта на паста за зъби можете да почистите ноктите си, да премахнете херпес или да се отървете от неприятна миризма. Пастата за зъби облекчата болката при изгаряне.

Миризми - Какво издава тялото ви?

Какво издава тялото ви?

27.12.2010112513

Ако не можете лесно да различите миризмата на банани, лимони и канела, имате голям шанс да се разболеете от Паркинсон. Високите жени нямат ген, който отговаря за дълголетието.

Миризми - Как да изчистим въздуха в дома си

Как да изчистим въздуха в дома си

22.10.201003181

Всеки от нас вдишва ежедневно огромно количество вредни вещества, причиняващи различни болести. Техническият прогрес ни дари и с много вредни химични съединения, увреждащи здравето.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани