Най-работливите нации! Вижте колко назад сме ние

Най-работливите нации! Вижте колко назад сме ние

В класацията за най-работливи нации, българите останаха доста назад. Оказва се, че дори гърците се трудят повече от нас. Най-работливи пък са в Швеция.

1
Мързел - актуални теми, авторски публикаци и съвети. Всичко за Мързел от Ezine.bg. Преглед на статиите за Мързел. Онлайн журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Мързел.
Мързел - Спим във фитнеса и отслабваме – нова мода за мързеливци

Спим във фитнеса и отслабваме – нова мода за мързеливци

06.07.2017063

Спане във фитнеса – това е новата мода, която е на път да се превърне в любима на мързеливците. Един от европейските гиганти във фитнес индустрията представи една необичайна по рода си тренировка.

Мързел - Ето как да спреш да бъдеш такъв мързел!

Ето как да спреш да бъдеш такъв мързел!

06.06.2017044

За много хора е трудно да преодолеят мързела и да се справят с най-елементарните задачи, които изисква ежедневието. Този тип хора са затруднени много, когато трябва да свършат нещо в професионално отношение. Има няколко начина за прогонване на мързела.

Мързел - Ако искате да ви харесват, никога не правете тези неща!

Ако искате да ви харесват, никога не правете тези неща!

24.01.2017020242

Съществуват сигурни грешки, с които да намалим привлекателността си до минимум и от атрактивна личност да се превърнем в неприятен събеседник.

Мързел - За ефекта на социалния мързел

За ефекта на социалния мързел

27.09.20160448

Социалният мързел е обществен феномен, характеризиращ се с това, че колкото по-голяма група от хора върши дадена работа, толкова по-малко усилия дава всеки от себе си, като в резултат от това се извършва по-малко количество работа.

Мързел - Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

Учени: Марихуаната причинява хроничен мързел

29.08.20160550

Прекарването на часове в унес, дъвчейки постоянно вредни храни като чипс и тестени закуски, е състояние, често свързвано с любителите на марихуаната. Ново изследване показва, че в действителност може да има истина в наложеното мнение, че употребяващите ле

Мързел - Мързелът – признак за висок интелект!

Мързелът – признак за висок интелект!

12.08.20160900

Ново изследване доказа, че умните хора са склонни да прекарват по-голямата част от времето си в мързелуване в сравнение с по-активните им колеги.

Мързел - Еврика! Генетично заложено ни е да сме мързеливци

Еврика! Генетично заложено ни е да сме мързеливци

09.07.20160371

На всеки човек се е случвало в даден момент да се чувства ленив и да няма желание да се захваща с нищо и вероятно по-голямата част от хората са се укорявали за това. Според ново проучване обаче няма смисъл да се борим с мързела

Мързел - Мързеливите хора са по-успешни

Мързеливите хора са по-успешни

12.04.20160393

Мързеливите хора са много по-креативни и продуктивни. Едни от най-великите хора, живели някога, са определяни като доста мързеливи от учителите си – Нютон, Дарвин, Менделеев, Чърчил. Въпреки това те са постигнали невероятни неща.

Мързел - Как да бъдете мързелива майка

Как да бъдете мързелива майка

25.06.201502473

Аз съм мързелива майка. И още егоистична и безотговорна. Искате ли да знаете защо? Така започва своята статия руската психоложка Анна Бикова, посветена на възпитанието на децата.

Мързел - Мързеливците живеят по-малко

Мързеливците живеят по-малко

10.09.20140579

Времето, което възрастните хора прекарват в седнало положение, трябва да се намали. Хората, които прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение, съкращават живота си, показват резултатите от ново изследване.

Мързел - Защо е полезен мързелът

Защо е полезен мързелът

31.08.201401559

В днешното забързано и динамично ежедневие мързелът се смята за голям порок. Учените обаче имат съвсем друго отношение към него.

Мързел - Как да се преборим с мързела?

Как да се преборим с мързела?

18.07.20140860

Нещото, което също може да Ви амбицира да се откажете от бездействието е да си помислите какви биха били резултатите от натрупаните ангажименти.