Кога се назначава електромиография

Кога се назначава електромиография

Електромиографията е един от множеството медицински тестове, които лекарят ви може да назначи. Тестът е свързан с нервите, контролиращи мускулите. Провежда се с цел откриването и диагностицирането на заболяване на периферните нерви

1

Неврологични заболявания

Неврологични заболявания - най-новите заглавия, подбрани публикаци и идеи. Всичко за Неврологични заболявания от Ezine.bg. Обзор на статиите за Неврологични заболявания. Онлайн сайт за здраве, фитнес, дом, родители и деца и Неврологични заболявания.
Неврологични заболявания - Синдром на Турет

Синдром на Турет

24.06.2015014403

Синдромът на Турет е наследствено неврологично заболяване. Синдромът на Турет се характеризира с редица речеви и двигателни тикове. Симптоми и лечение при синдром на Турет.

Неврологични заболявания - Болест на Лу Гериг

Болест на Лу Гериг

03.06.201504371

Болестта на Лу Гериг е прогресивно неврологично заболяване. Болестта на Лу Гериг се характеризира с дегенерация на моторни клетки. Лечение на болест на Лу Гериг.

Неврологични заболявания - Катаплексия

Катаплексия

13.05.201501173

Катаплексията е патологично състояние, при което настъпва временна загуба на мускулния тонус и невъзможност за движение. Катаплексия често се асоциира нарколепсията. Лечение на катаплексия.

Неврологични заболявания - Болест на Кройцфелд-Якоб

Болест на Кройцфелд-Якоб

12.05.201501259

Болестта на Кройцелд-Якоб е известна и като подостра спонгиформена енцелопатия. Болестта на Кройцелд-Якоб представлява невролгогично заболяване на мозъка. Симптоми при болестта на Кройцелд-Якоб

Неврологични заболявания - Неврологични заболявания

Неврологични заболявания

08.04.2015010089

Неврологичните заболявания засягат централната и периферна нервна система. Някои неврологични заболявания са наследствени, а други - предизвикани от инфекция. Важно е ранното диагностициране на неврологични заболявания.

Неврологични заболявания - Нарколепсия

Нарколепсия

07.04.201504459

Нарколепсията е хронично и неврологично заболяване. Нарколепсията протича със силно изразена сънливост през деня. При нарколепсия има невъзможност за контрол над тялото по отношение на будното състояние.

Неврологични заболявания - Какво е ALS?

Какво е ALS?

06.09.20140655

Оказва се, че всеки може да бъде засегнат от амиотрофичната латерална склероза (АЛС), независимо от пола, географското местоположение, етническият произход и расата.

Неврологични заболявания - Мазната кожа алармира за храносмилателни заболявания

Мазната кожа алармира за храносмилателни заболявания

14.11.201002630

Мазната кожа говори за здравословни проблеми, свързани със храносмилането, черния дроб и неврологични заболявания. Хората, страдащи от Паркинсон имат засилена секреция на мастните жлези

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни