Правилното хранене при дископатия

Правилното хранене при дископатия

Лечението на дископатията включва комплексен подход. Освен фитотерапия, редовни физически упражнения, възстановяване на психичното равновесие и специфични масажи основно място намира и правилното хранене

1

Нервна система

Нервна система - актуални заглавия, подбрани публикаци и съвети. Практична информация на тема Нервна система от Ezine.bg. Обзор на статиите за Нервна система. Онлайн журнал за здраве, мода, красота, дом, семейство и Нервна система.
Нервна система - Топ 4 причини, поради които не можете да отслабнете

Топ 4 причини, поради които не можете да отслабнете

21.08.20160852

Има не една, а четири причини, които могат да пречат на усилията ви да се отървете от излишните килограми. След като ги разберете, можете по-лесно да се фокусирате към преодоляването им.

Нервна система - Храни за нервите

Храни за нервите

26.07.2016015929

Храните, които съдържат желязо, са полезни за нервите. За добра нервна система трябва да консумирате продукти, които съдържат витамини от групата В - зелените зеленчуци, портокалите, бананите, авокадото.

Нервна система - Причини за намалена чувствителност на кожата

Причини за намалена чувствителност на кожата

29.07.20150624

Намалената чувствителност на кожата говори за определени нарушения на нервната система. Състоянието изисква спешна консултация с невролог.

Нервна система - Храни и съвети при неврит

Храни и съвети при неврит

19.04.201501436

По време на най-силните кризи при неврити народната медицина ограничава продуктите, които възбуждат дейността на нервната система. Това са острите подправки, кафето, черният и зеленият чай, какаото, алкохолът, тютюнът

Нервна система - Неврастения

Неврастения

03.04.201506838

Неврастенията представлява невротично състояние, при което има силно повишена нервна възбуда. При неврастения умората е основен симптом. Неврозите се разделят неврастения, психастения и хистерия.

Нервна система - Предозирането с фолиева киселина влияе на мозъка

Предозирането с фолиева киселина влияе на мозъка

22.08.201402971

Важно е приемът на фолиева киселина, особено при бременните жени, да се контролира с повишено внимание. Често с цел предпазване от вродени дефекти на плода се препоръчва приемът ѝ няколко месеца преди забременяването.

Нервна система - Изгонете стреса с медитация

Изгонете стреса с медитация

24.04.201401392

Медитативната практика насища с много кислород клетките ни, усмирява нервната система и гони стреса. Тази практика може да се провежда у дома и на работното място.

Нервна система - Невенът – безценен дар от природата

Невенът – безценен дар от природата

22.04.201403428

Цветовете на невена действат успокоително на централната нервната система, понижават усещането на раздразнение и умора. Съцветията помагат за зарастването на епитела на кожата при раздразнения.

Нервна система - Хитринки за свежо настроение с лимон

Хитринки за свежо настроение с лимон

16.03.201402489

Тайната сила на лимона има способността да тонизира и освежава тялото и организма на човек. Лимонов лосион за тяло действа успокояващо на нервната система.

Нервна система - Бабини илачи при изнервеност

Бабини илачи при изнервеност

18.09.2013041838

Дните, в които живеем, са изпълнени с напрежение и проблеми. Рано или късно много хора реагират на подобен стрес с изключителна изнервеност.

Нервна система - Как да си успокоим нервната система

Как да си успокоим нервната система

21.08.2013024292

При преодоляване на нервни пренапрежения на първо място трябва да сте достатъчно силни, за да се противопоставите на проблема, който ви измъчва. Всъщност ядосването не ви помага с нищо – нито ще реши проблемите, нито ще помогне да намерите решение.

Нервна система - Прегръдката лекува

Прегръдката лекува

23.07.201302002

Прегръдките усилват имунната система и влияят добре на централната нервна система. Прегръдките подобряват съня и затова се препоръчват при безсъние.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни