Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

Липсата на обоняние е ранен симптом на Алцхаймер

Учени обявиха, че са открили малко известен симптом на болестта на Алцхаймер, който може да помогне за по-ранна диагностика на страдащите от коварното заболяване.

1

Обоняние

Обоняние - последните теми, избрани публикаци и съвети. Информация на тема Обоняние от Ezine.bg. Списък на статиите за Обоняние. Online портал за здраве, мода, красота, дом, семейство и деца и Обоняние.
Обоняние - Влюбваме се не с очите, а с ушите и носа си

Влюбваме се не с очите, а с ушите и носа си

13.08.20170115

Външният ни вид има малка роля в привличането, показва ново научно изследване, което показва, че миризмата и гласът ни също допълват нашата атрактивност за противоположния пол.

Обоняние - Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

Обонянието ни не може да сбърка аромата на вино, шоколад и банани

28.05.2017086

Човешкото обоняние се счита за слабо в сравнение с това на други бозайници като кучета, маймуни и плъхове. Но за това твърдение няма неоспорими научни данни. Всъщност се оказва, че усещането за някои миризми дори е по-добро при хората, като в това число в

Обоняние - Силното обоняние е виновно за затлъстяването

Силното обоняние е виновно за затлъстяването

18.06.20160360

Учени от Университета в Портсмут твърдят, че има връзка между силното обоняние и затлъстяването, предава Би Би Си. Според тях именно по-добрата способност на някои хора да улавят различни миризми е виновна за наднорменото им тегло.

Обоняние - Необясними разлики между мъжете и жените

Необясними разлики между мъжете и жените

29.03.20160525

Мъжете и жените не могат едни без други. Въпреки че всички сме хора обаче, между двата пола има много необясними разлики.

Обоняние - Стресът води до aгеузия

Стресът води до aгеузия

16.03.201501405

Агеузия, макар и не толкова позната като наименование, е широко разпространено в последното десетилетие заболяване. То се характеризира със загуба на вкуса.

Обоняние - Лошото обоняние ни прави дебели и асексуални

Лошото обоняние ни прави дебели и асексуални

12.10.20140652

С напредването на възрастта, хората преживяват голям спад във възможността да усещат различни миризми, сочат резултатите от проучването. Процесът се изостря най-вече при настинки или замърсяване.

Обоняние - Изостряне на обонянието по време на бременност

Изостряне на обонянието по време на бременност

22.04.201202136

Носът знае, особено ако сте бременна. По време на своята бременност много дами стават много по-чувствителни към ароматите около тях.

Обоняние - Много парфюм - симптом на депресия

Много парфюм - симптом на депресия

04.10.201101785

Съществува вероятност хората, които си слагат прекалено много парфюм, да страдат от скрита депресия. Депресираните жени губят голяма част от обонянието си.

Обоняние - Силното обоняние води до затлъстяване

Силното обоняние води до затлъстяване

18.12.20100996

Затлъстяването най-вероятно е причинено от прекалено силно обоняние, смятат учени от Великобритания. Носът усеща по-силно ароматите след като сме се нахранили.