Измерване на костна плътност (Дензитометрия)

Измерване на костна плътност (Дензитометрия)

Измерването на костна плътност е неиванзивно изследване, при което се прави оценка на риска от развитие на остеопороза. Изследването на костна плътност е познато още като дензитометрия.

1
Остеопороза - актуални статии, избрани публикаци и идеи. Практична информация за Остеопороза от Ezine.bg. Преглед на статиите за Остеопороза. Онлайн журнал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и Остеопороза.
Остеопороза - Как да си набавим калций при остеопороза

Как да си набавим калций при остеопороза

13.12.201601826

За разлика от подаграта, която е типично мъжко заболяване, остеопорозата засяга предимно жените. Представлява заболяване на опорно-двигателната система, което води до износване на костите и до тяхната лесна чупливост.

Остеопороза - Ето това е натуралното чудо, което ще ви опази от остеопороза

Ето това е натуралното чудо, което ще ви опази от остеопороза

26.11.20160504

Agave Americana е новият добиващ скоростна популярност здравословен заместител на захарта. Приготвя се от растение, изключително наподобяващо кактус

Остеопороза - Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

13.07.20160973

Не е необходимо да сте прекрачили прага на третата възраст, за да се замислите за Вашето здраве. От особено значение обаче с напредването на възрастта е да се научите как да съхраните костите си здрави

Остеопороза - Три чаши чай на ден срещу остеопороза

Три чаши чай на ден срещу остеопороза

10.11.201501539

Учените са открили сигурен метод за превенция срещу остеопорозата. Оказва се, че пиенето на три чаши чай на ден намалява с до една трета риска от фрактури на бедрената кост и значително подобрява здравето на костите.

Остеопороза - Остеопороза

Остеопороза

01.04.201505679

Остеопорозата е заболяване на костната система. Всеки човек е застрашен от развитието на остеопороза. Симптоми на остеопороза, лечение и превенция.

Остеопороза - Остеопорозата е далеч, ако хапвате банани и картофи

Остеопорозата е далеч, ако хапвате банани и картофи

05.02.20150432

За да се предотврати остеопорозата, е необходимо да се набляга повече на банани и картофи. Други продукти с високо съдържание на калиеви соли са доматите, целината, гъбите, спанака, както и бобовите култури.

Остеопороза - Домашно лечение на ревматизъм

Домашно лечение на ревматизъм

08.12.201402934

Ревматизъм е сборно понятие, включващо наличието на множество болезнени състояния, причинени от възпаления на мускулите, сухожилията, ставите и съединителната тъкан в човешкото тяло. Много е важно и здравословното хранене при ревматични болести.

Остеопороза - Как да се предпазим от остеопороза и рак на гърдата?

Как да се предпазим от остеопороза и рак на гърдата?

05.11.201401462

Учените съветват всеки човек да наблюдава здравословното си състояние, да се консултират със специалистите в областта, вървейки с тях ръка за ръка.

Остеопороза - Текилата укрепва женските кости

Текилата укрепва женските кости

19.04.20140929

Растението агаве, от което се произвежда текилата, спомага на жените срещу развитие на остеопороза. Мексиканският кактус е полезен също при диабет, затлъстяване, проблеми с храносмилането.

Остеопороза - Доматеният сок прави костите здрави

Доматеният сок прави костите здрави

10.04.201402067

Доматеният сок има укрепващо действие върху костите на човек. Той съдържа ликопен - антиоксидант намаляващ риска от сърдечни заболявания.

Остеопороза - Гимнастика и упражнения при остеопороза

Гимнастика и упражнения при остеопороза

04.07.201303554

Има комплексни упражнения, които могат да облекчат страдащите от остеопороза. Упражненията, които поддържат гръбначния стълб в права или леко извита позиция, обикновено са по-безопасни от упражненията, които включват навеждане напред.

Остеопороза - 3 правила за здрави кости

3 правила за здрави кости

27.06.201305790

За да подобрим състоянието си или да намалим шансовете да се разболеем, можем да следваме няколко правила. Разбира се, най-лесно би било да спрем да пушим и пием алкохол, но ето какво друго можем да променим в начина си на живот.