Кажи НЕ на тези два навика и ще си щастлив!

Кажи НЕ на тези два навика и ще си щастлив!

Искате да сте щастливи – няма проблем! Просто откажете тези два навика, които модерното общество налага.

1

Пазаруване

Пазаруване - актуални теми, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Пазаруване от Ezine.bg. Преглед на статиите за Пазаруване. Онлайн журнал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и Пазаруване.
Пазаруване - Ето ги цветовете, които пробуждат шопинг маниака в нас!

Ето ги цветовете, които пробуждат шопинг маниака в нас!

18.09.20160126

Начините, по които цветовете влияят върху човешката психика, отдавна се разучават от учените. Има багри, които ни карат да се отпуснем, други предизвикат у нас определени емоции, а трети ни карат да сме по-активни в пазаруването.

Пазаруване - Платнените пазарски чанти са отговорни за напълняването

Платнените пазарски чанти са отговорни за напълняването

04.01.201601004

Чантите от плат, които напоследък станаха такъв хит сред привържениците на природосъобразния начин на живот, може и да са щадящи към околната среда, но се явяват сериозна опасност за нашата фигура.

Пазаруване - Шопинг манията поражда много други

Шопинг манията поражда много други

25.05.20140436

Ако имате постоянно желание да купувате нещо само заради акта на покупката, най-вероятно страдате от омниомания - синдрома на ненужните разходи. Той има и подвидове като лейбъломанията.

Пазаруване - Модният диктатор в семейството е мъжът

Модният диктатор в семейството е мъжът

18.07.20130670

Ново проучване хвърля съвсем различна светлина върху прословутото пазаруване на дамите и мъжете, които не са големи привърженици на обикалянето по магазини. Оказва се, че голяма част от господата искат да бъдат с жените си докато те пазаруват.

Пазаруване - Дамите носят едва 50 процента от гардероба си

Дамите носят едва 50 процента от гардероба си

29.05.20130989

И въпреки постоянното желание за пазаруване и пълните гардероби, британско проучване установи, че цялото това пазаруване май е излишно. Според резултатите от изследването става ясно, че взискателните дами дори не носят всички неща от гардероба си.

Пазаруване - Шопинг по двойки: Мисията невъзможна

Шопинг по двойки: Мисията невъзможна

24.04.20130276

Двойките не обичат да пазаруват заедно. Това показаха резултатите от проучване сред британски двойки. Най-честите поводи за скандал са цените на артикулите и нерешителността на някой от партньорите.

Пазаруване - За 3 часа шопинг жените изминават 4 км

За 3 часа шопинг жените изминават 4 км

20.04.20130447

Скорошно изследване показа в Обединеното кралство показва, че една обичайна разходка по магазините гори 385 калории седмично. Изгорените калории и изминатите километри рязко се увеличавали по време на сезонните намаления.

Пазаруване - Световните шопинг дестинации

Световните шопинг дестинации

25.03.20130877

Във Франция е пълно с дизайнерски бутици и бохемски магазинчета – могат да се срещнат на всеки ъгъл. Шопинг тура по Шанз-Елизе“ може да зареди всеки впуснал се, не само с божествени покупки, но и с вълшебно настроение.

Пазаруване - Шопинг терапията спасява от остаряване

Шопинг терапията спасява от остаряване

13.03.20130703

Хората, които пазаруват по-често, изглеждат по-млади от връстниците си. това се дължи на факта, че организмът изработва ендорфини по време на шопинг терапията.

Пазаруване - Не водете любимия си на шопинг

Не водете любимия си на шопинг

25.02.20130595

Според британския психолог д-р Дейвид Люис стресът, който мъжете изпитват по време на покупки, осочено ако пазаруват по специален повод, е съизмерим със стреса на полицай , изправен срещу гневна тълпа по време на бунт.

Пазаруване - Рисковете на шопинга с приятелка

Рисковете на шопинга с приятелка

23.02.20130887

Когато мъжете са ядосани или нещастни те обикновено нападат други държави. Когато жените са ядосани или нещастни те обикновено нападат големите търговски центрове, по-известни като МОЛ-ове. Винаги си водят подкрепления.

Пазаруване - Да се научим да пестим пари, докато пазаруваме

Да се научим да пестим пари, докато пазаруваме

21.01.201303521

За да спестите пари от разходите за храна пазарувайте колкото се може по-рядко в голям хранителен магазин. Идете на пазара и в кварталната бакалия, хипермаркетите буквално ни ограбват