Пийте вино и чай, за да гоните простудата и грипа надалеч

Пийте вино и чай, за да гоните простудата и грипа надалеч

Макар и в разгара на лятото, резките промени на температурата могат да доведат до някоя неочаквана настинка и болно гърло. Обикновено лечението за това е доза парацетамол, витамин С и достатъчно почивка.

1

Простуда

Простуда - най-новите теми, подбрани публикаци и препоръки. Практична информация за Простуда от Ezine.bg. Обзор на статиите за Простуда. Български сайт за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, родители и деца и Простуда.
Простуда - Високотехнологично яке ще ви предпазва от пневмония и грип

Високотехнологично яке ще ви предпазва от пневмония и грип

07.02.20170154

Ново и високотехнологично яке, по което работят учените от Уганда, ще може да диагностицира пневмония и други белодробни заболявания много по-бързо от лекарите.

Простуда - Да помогнем на болния малчуган, докато отидем на лекар

Да помогнем на болния малчуган, докато отидем на лекар

26.01.20170123

В сезона на настинките и грипа организмът на човек бива атакуван от всевъзможни вируси и бактерии. Най-податливи на болестите, заплашващи ни с промяната на времето, са децата.

Простуда - Лекове срещу настинка, които наистина работят

Лекове срещу настинка, които наистина работят

09.11.201602771

Вирусите стават все по-устойчиви, затова трябва да знаем какви мерки да вземем още в първите мигове, когато започнем да усещаме, че се разболяваме.

Простуда - Пилешка супа и кисело мляко гонят настинките

Пилешка супа и кисело мляко гонят настинките

10.10.20150877

Сезонът и грипните и простудни заболявания предстои, като лекарите ни съветват ежедневно да спазваме няколко препоръки за по-здрав имунитет. Методите са лесни, но повечето от нас забравят за тях.

Простуда - Простуда

Простуда

30.03.201501663

Простудата е състояние, породило се след излагане на тялото на ниски температури. Простудата засяга дихателната система и предизвиква различни симптоми. Обикновено простудата не е опасно състояние и ако се вземат мерки, минава до ден-два.

Простуда - Кога парацетамолът може да е вреден

Кога парацетамолът може да е вреден

19.03.201503110

Учените обясняват, че вредите от парацетамола се отнасят за хора, които го пият редовно и дългосрочно. Този медикамент е най-продаваното болкоуспокояващо в света, посочва се още в проучването.

Простуда - Индианско биле мори простудата

Индианско биле мори простудата

09.03.201401262

Ехинацеята е най-мощното природно средство срещу простуда и грип. По какъв начин индианската билка помага при простуда. Какви са полезните свойства на ехинацеята.

Простуда - Вино с лук и мед гони настинки

Вино с лук и мед гони настинки

14.11.201302413

При сериозна и упорита кашлица можете са си направите вино с лук и мед. Компресите с мед са ефикасни и при зачервено гърло. Домашните илачи много лесно могат да ни помогнат да преборим настинката.

Простуда - Дафинов лист срещу хрема

Дафинов лист срещу хрема

06.03.2013012471

Дафиновият лист помага при настинка и хрема, тъй като увеличава защитните сили на организма. Можете да направите отвара от дафинов лист, която да пиете.

Простуда - Kак да се предпазим от болести

Kак да се предпазим от болести

20.01.20130904

Имунизирайте се, яжте повече зеленчуци и плодове, богати на витамини. Ограничете контактите с болните и поддържайте висока лична хигиена. Следвайки тези правила значително ще намалите броя на болестите.

Простуда - 5 убийци на грипа

5 убийци на грипа

05.01.201302981

Консумирането на голямо разнообразие от пресни, здравословни храни, опаковани с мощни витамини и минерали е първата стъпка към осигуряване на силна имунна система.

Простуда - Ароматни масла при простуда и грип

Ароматни масла при простуда и грип

30.12.201201523

Доста слабо известно е, че ароматните масла, освен своите очевидни качества, имат и противовъзпалителни такива. Те са добри приятели на имунната система и носят много ползи за здравето.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни