Ниските нива на протеин водят до проблеми с бъбреците

Ниските нива на протеин водят до проблеми с бъбреците

Възрастните хора с ниски нива на циркулиращ протеин в кръвта може да са заплашени от повишен риск от бъбречни проблеми. Ново проучване показва, че намаленият прием на протеин понижава бъбречната функция.

1

Протеини

Протеини - най-новите статии, авторски публикаци и препоръки. Практична информация за Протеини от Ezine.bg. Обзор на статиите за Протеини. Български сайт за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, родители и деца и Протеини.
Протеини - Как протеинът ви помага да трупате мускули

Как протеинът ви помага да трупате мускули

25.08.20170105

Искате да имате мускули и да сте силни? За тази цел не е нужно постоянно да сте във фитнес залата, прекарвайки часове в тренировки.

Протеини - Колко протеини е необходимо да консумираме, за да отслабнем?

Колко протеини е необходимо да консумираме, за да отслабнем?

28.01.20170705

Когато става въпрос за загуба на тегло, повечето от нас са загрижени за приема на калории. Но някои експерти казват, че може би е време да потърсим другаде. Според последни проучвания трябва фокусът на диетите да се съсредоточи към протеините.

Протеини - Бургерите и чипсът на работа ще ви докарат хранителна кома

Бургерите и чипсът на работа ще ви докарат хранителна кома

16.01.2017089

Обилната следобедна закуска през работно време може значително да намали способността ви да извършвате служебните си задължения, сочи ново проучване. Ако е прекалил с вредните храни, човек може дори да изпадне в хранителна кома.

Протеини - Детокс диетите имат 3 проблема. Ето кои са те

Детокс диетите имат 3 проблема. Ето кои са те

12.01.20170173

Детокс диетите са сред масово избираните методи за изчистване на тялото след празниците. Има поне 3 проблема, с които трябва да се запознаете, преди да се доверите на тези режими.

Протеини - Откриха причината за една трета от всички случаи на аутизъм

Откриха причината за една трета от всички случаи на аутизъм

19.12.20160676

Една трета от случаите на аутизъм се причиняват от ниски нива на един-единствен протеин в мозъка. Това показва ново изследване на състоянието при лабораторни мишки. Данните могат да доведат до нови методи за лечение на аутизма.

Протеини - Какво трябва да ядете преди и след тренировка?

Какво трябва да ядете преди и след тренировка?

03.07.20160364

Всеки знае, че комбинирането на здравословна и балансирана диета с редовни физически упражнения е добре за тялото. Въпреки това, ако искате трайно да свалите няколко килограма, определени храни насърчават загубата на тегло повече от други.

Протеини - Прекалявате с протеините? Дебне ви запек и лошо настроение!

Прекалявате с протеините? Дебне ви запек и лошо настроение!

19.09.20150537

В случаи на предозирането с протеини се стига до нарушаване на редица функции в тялото. При повишена протеинова диета, въглехидратите в организма се изчерпват и тялото попада в състояние на кетоза.

Протеини - Признаци за дефицит на протеини

Признаци за дефицит на протеини

18.07.201502561

Протеините са един от най-важните елементи в тялото. Определен дефицит означава, че хранителният режим е кардинално грешен и се нуждае от спешна промяна.

Протеини - Откриха протеин, който лекува рак и вируси

Откриха протеин, който лекува рак и вируси

29.04.201501126

Британски учени смятат, че са открили неизвестен досега протеин, който може да помогне на имунната система да се справи с раковите заболявания.

Протеини - Как да си набавим натурален протеин

Как да си набавим натурален протеин

12.12.201401235

Протеините са важни за всичко хора, но най-вече за веганите и тези, които не консумират месо и риба. Най-добрият начин за набавяне на тази важна субстанция са натуралните източници.

Протеини - Как да запазим младостта си?

Как да запазим младостта си?

08.12.201401558

Специалистите препоръчват за красива кожа да подправяте своите ястия с нерафинирано масло от рапица или зехтин. Освен храната са налице и други фактори, отговорни за запазване красотата и младоликия вид на кожата.

Протеини - Внимавайте с протеиновите добавки

Внимавайте с протеиновите добавки

22.09.20140885

До момента няма доказани странични ефекти от приемането на протеинови добавки, стига те да са в умерени количества. Медиците съветват дозата да не превишава 40 г дневно, а също така и да не се привиква към тях.