Изненадващи средства за подсилване на имунитета

Изненадващи средства за подсилване на имунитета

Всички знаем, че трябва да се храним правилно, да спортуваме и да спим достатъчно, за да поддържаме имунитета си в добра форма. Но освен тези традиционни средства има и няколко изненадващи начина за подсилване на имунната система. Разходка в гората

1

Разходка

Разходка - последните теми, авторски публикаци и съвети. Информация за Разходка от Ezine.bg. Списък на статиите за Разходка. Online портал за здравословен живот, диети, дом и градина, семейство и деца и Разходка.
Разходка - Пътувайте в метрото прави! Пази от две коварни болести

Пътувайте в метрото прави! Пази от две коварни болести

19.08.20160760

Може да ви звучи смешно, но седалките в метрото могат да бъдат пагубни за вашето здраве. Според ново проучване стоенето прави, дори и за кратко, може драстично да намали риска от инфаркт или развитие на диабет.

Разходка - Определиха най-добрите методи за борба със стреса

Определиха най-добрите методи за борба със стреса

25.06.201603448

Проучване на британски изследователи определи четирите най-ефективни методи в борбата срещи стреса. Според учените четири дейности могат да ви освободят от напрежението.

Разходка - Отслабване с ходене?

Отслабване с ходене?

06.08.201502531

Препоръчва се ходене с почивки, т. е. с кратки паузи между тях. А през това време можете да правите клекове, скокове или лицеви упори. Така ще изгорите повече калории и ще стегнете тялото си

Разходка - Болките в гърба си отиват с разходки

Болките в гърба си отиват с разходки

26.05.20150602

Действително разходките отнемат повече време, но, от друга страна, организмът Ви ще Ви се отблагодари и най-вече гърбът, който ще Ви отърве от неприятните болки, които усещате.

Разходка - Ходенето по 20 минути всеки ден удължава живота

Ходенето по 20 минути всеки ден удължава живота

30.01.20150651

Ако все пак човек не може да отдели специално време, което да посвети на разходката, може да се опита да замести някой свой навик – например качването с асансьор да бъде заменено с качване по стълбите

Разходка - Разходка на слънце пази от рак на дебелото черво

Разходка на слънце пази от рак на дебелото черво

26.01.20150834

Така нареченият слънчев витамин“ всъщност повишава нивата на имунната система. Лабораторните изследвания на специалистите показват, че благодарение на него, имунната система активира Т-клетките.

Разходка - По 6 мин разходка на час срещу обездвижване

По 6 мин разходка на час срещу обездвижване

23.01.20150608

Продължителното заседяване може да се окаже причина за сърдечно-съдово заболяване, рак или диабет, посочват канадски учени. Те твърдят, че заседяването се отразява и на хората, които редовно тренират.

Разходка - Няколко идеи за есенни забавления

Няколко идеи за есенни забавления

29.09.20140504

За да не се отдавате на мъката по заминалото вече лято, правете неща, които ви носят удоволствие и които можете да съобразите с времето навън.

Разходка - Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

29.04.20140440

Според екипа на д-р Мерилин Опецо от университета в Санта Клара, Калифорния, ако се нуждаем от нови идеи, една разходка в парка би се отразила отлично на творческото ни мислене.

Разходка - Кучетата намаляват чувството за самота

Кучетата намаляват чувството за самота

22.02.201401427

Специалисти от университета в Чикаго са установили, че кучето успява да ни накара да се чувстваме по-малко изолирани и самотни. Според изследователите любимци като хамстери, гущери или котки нямат подобен ефект върху своите стопани.

Разходка - 10 минути ходене дневно прибавят 2 години живот

10 минути ходене дневно прибавят 2 години живот

07.03.201301910

Изготвяне на програма за ходене не е задължителна. Може просто да се разхождате и да постигате резултати. Има много видове ходене: бързо, бавно, енергично. И всеки един от тях има положителен ефект.

Разходка - Правила и ползи от бързото ходене

Правила и ползи от бързото ходене

03.09.201202964

Енергичният и бърз ход с участие на ръцете, размахвани в такт със стъпката, при спазване на правилно ритмично дишане през носа е изключително целесъобразно и има редица здравословни предимства.