Как да си набавите витамин D безопасно?

Как да си набавите витамин D безопасно?

Витамин D се съдържа само в няколко продукта - сьомга, консервирана риба тон, говежди черен дроб, жълтъци и сардини. Това налага да знаем как най-лесно и безопасно може да си набавим този толкова важен за тялото ни витамин

1

Слънчева светлина

Слънчева светлина - актуални статии, подбрани публикаци и препоръки. Всичко на тема Слънчева светлина от Ezine.bg. Преглед на статиите за Слънчева светлина. Online журнал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и Слънчева светлина.
Слънчева светлина - Средства срещу лека депресия

Средства срещу лека депресия

07.06.201801139

Депресията е заболяване, което не трябва да се пренебрегва. Ако състоянието ви е тежко, антидепресантите могат да спасят живота ви. Но медикаментите имат не само ползи, а и странични ефекти. Експертите смятат, че за хората с лека депресия те могат да са п

Слънчева светлина - Семейство слънцеяди се храни само 3 пъти седмично

Семейство слънцеяди се храни само 3 пъти седмично

19.06.20170433

Младо семейство шокира света с твърдението си, че се храни основно със светлина, въздух и енергия от Вселената.

Слънчева светлина - Диетата, която убива хора

Диетата, която убива хора

06.12.201602437

Бретарианската диета е сред петте диети, обявени през изминалата година за изключително опасни. Тя стана популярна, след като актрисата Мишел Пфайфър обяви, че на нея дължи перфектните си фирми.

Слънчева светлина - Преборете умората с тези три лесни метода!

Преборете умората с тези три лесни метода!

09.06.20160846

Дори и на пръв поглед да изглежда малък проблем, безсънието може сериозно да застраши здравословното ви състояние. Добрата новина е, че има няколко ефективни начина, с помощта на които да преборите умората, идваща от безсънието.

Слънчева светлина - По-дългият ден означава по-добро здраве

По-дългият ден означава по-добро здраве

01.11.20140342

Налице са разлики във физическата активност на децата през летните и зимни месеци на годината. Анализът заключил, че през лятото, когато слънцето залязва към 21 часа вечерта, децата имат с близо 20 повече движение

Слънчева светлина - Ранното ставане ни прави по-слаби и стройни

Ранното ставане ни прави по-слаби и стройни

15.04.201402076

Проучване на медицинския институт Файнбърг към Северозападния университет в Чикаго доказа, че ранното ставане може да направи фигурата ни по-слаба и стройна.

Слънчева светлина - Слънчевата светлина регулира кръвното

Слънчевата светлина регулира кръвното

24.01.201401140

По-високи нива на кръвното налягане се наблюдават най-вече през зимата в страни, които се намират далеч от Екватора, на места, където слънчевите лъчи са значително по-слаби.

Слънчева светлина - Защо светлината повишава настроението ни?

Защо светлината повишава настроението ни?

13.05.20130847

Слънчевата светлина още от древността се смята за посредник на живота. Днес е доказано, че тя е полезна както за здравето, така и за настроението и поведението ни.

Слънчева светлина - 9-те лекари на нашия организъм

9-те лекари на нашия организъм

30.01.2013056777

Лекарствата са важни при лечението на много болести. Но профилактиката на много заболявания се крие в помощта на деветте природни лекаря на нашия организъм.

Слънчева светлина - Революционни очила гонят депресията

Революционни очила гонят депресията

20.11.20120704

Учени разработиха специални очила срещу депресия. С настъпването на есента се увеличават случаите на депресивни състояния. Само 30 минути с очилата срещу депресия са достатъчни за положителен ефект

Слънчева светлина - Гърбът боли и от излишни килограми

Гърбът боли и от излишни килограми

03.06.201101094

Боли ви гърбът? Според изследвания болката при възрастните през зимата се дължи на недостиг на витамин D, на възпаления, на излишни килограми.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни