Оптималните храни за ползотворна тренировка

Оптималните храни за ползотворна тренировка

0

Когато се захванем с даден спорт, често се сблъскваме с въпроса кои са ползотворните храни за една тренировка и това кога трябва да се приемат – преди, по време или след нея. Тук ще намерите няколко прости правила за по-ползотворни тренировки.

1
Спортуване - актуални статии, подбрани публикаци и съвети. Информация на тема Спортуване от Ezine.bg. Преглед на статиите за Спортуване. Онлайн журнал за здраве, фитнес, дом, семейство и Спортуване.
Спортуване - Кросфитът обединява три спорта

Кросфитът обединява три спорта

04.07.20150288

Тренировките са сравнително кратки и изключително интензивни – методът за трениране е особено подходящ за хората, които искат да внесат динамика и разнообразие в ежедневието си.

Спортуване - Как да превърнем спорта в ежедневен навик

Как да превърнем спорта в ежедневен навик

01.07.20150484

Намерете спорта, който е най-подходящ за вас – дали ще е кросфит или спининг тренировка, идеята е да ви е приятно, докато го практикувате.

Спортуване - Смислени неща, за които да харчите парите си

Смислени неща, за които да харчите парите си

09.06.20150520

Когато се говори за пари, думите, които се чуват, са икономия, спестяване, инвестиране. Марк Черноф обаче смята, че харченето на пари не бива да е демонизирано и е убеден, че има начин всеки човек да изразходва практично финансите си.

Спортуване - Всеки ден спорт след пенсиониране

Всеки ден спорт след пенсиониране

21.05.20150119

Резултатите на учените са категорични – физическо натоварване само половин час на ден, шест пъти за седмица, намалява смъртността с около 40 на сто.

Спортуване - Над час тренировка всеки ден е най-ефективна

Над час тренировка всеки ден е най-ефективна

24.04.20150460

Резултатите показват, че липсата на упражнения води до по-голяма опасност от преждевременна смърт. Участниците в изследването, които спортували, макар и малко, са намалили тази опасност с цели 20 процента.

Спортуване - Спортувайте с половинката за максимални резултати

Спортувайте с половинката за максимални резултати

21.04.20150167

Вместо да давате солидни суми с пари за личен треньор и скъпи уреди за фитнес, по-добре започнете да спортувате и да се поддържате във форма заедно със своята половинка.

Спортуване - Едва 1 на 6 жени спортува

Едва 1 на 6 жени спортува

26.03.20150229

Една на всеки шест дами във Великобритания е спортувала в детските и години, докато при мъжете – всеки трети е правил някакви физически упражнения като дете.

Спортуване - Само 40 минути спорт на ден срещу рак на маточната шийка

Само 40 минути спорт на ден срещу рак на маточната шийка

10.03.20150305

Тази лесна програма помага за предотвратяването на 44 на сто от новите случи на рак на шийката на матката – тоест за една година могат да се предотвратят около 3700 нови случая на болестта.

Спортуване - Забавно отслабване

Забавно отслабване

01.03.20150372

Създадена е и една страхотна комбинация от йога и пилатес, наречена Пийо. Тя подходяща за всички възрасти и хора с различна физическа подготовка.

Спортуване - Излежавайте се в леглото, вместо да спортувате сутрин

Излежавайте се в леглото, вместо да спортувате сутрин

06.02.201502660

Учени от Университета на Бирмингам твърдят в последното си изследване, че физическата активност рано сутрин не е най-добрата и полезна за здравето.

Спортуване - Колоезденето удължава живота ни

Колоезденето удължава живота ни

02.02.20150283

Колоезденето натоварва мускулите в тялото, сърцето и белите дробове, благодарение на което предпазва организма от редица заболявания. Апелът на специалистите е всеки да се възползва от деня и да се движи максимално много.

Спортуване - Начини за измерване на физическата подготовка

Начини за измерване на физическата подготовка

05.12.20140224

Много е важно да се прецени и издържливостта на тялото. Изберете постепенно засилващо се движение, като едновременно с това следите сърдечната си честота и пулса.

Популярно по Темата

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Новини и Съвети

 • Нови
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

Спортуване - полезни новини и съвети от Ezine.bg. Всичко за Спортуване, здраве, модни тендеции и семейстото в портала на съвременния българин. Научете най-интересното за Спортуване. Пишете ни ако инфромацията на тази страница не е за Спортуване.