Параскаведекатриафобия - страх от петък 13

Параскаведекатриафобия - страх от петък 13

2

Параскаведекатриафобията представлява страх от петък 13-ти. Параскаведекатриафобията причинява от умерена тревога до тотална паника. Параскаведекатриафобията засяга около 17 млн. американци.

1
Страхове - последните теми, подбрани публикаци и препоръки. Информация на тема Страхове от Ezine.bg. Списък на статиите за Страхове. Online портал за здраве, диети, дом, семейство и деца и Страхове.
Страхове - Психолози: Дните преди Коледа са най-стресиращият период в годината

Психолози: Дните преди Коледа са най-стресиращият период в годината

23.12.2016060

Дните преди Коледа са едни от най-хубавите през годината. При някои хора обаче те предизвикват най-големите нива на стрес.

Страхове - Кои са най-големите страхове на звездите

Кои са най-големите страхове на звездите

13.11.201601112

Всеки има някакъв страх – кой от височини, кой от тесни пространства, от паяци и т. н. Известните личности също имат своите фобии, като някои страхове звучат логично, но други могат да ви се сторят твърде необичайни.

Страхове - Рак заплашва мъжете, страдащи от тежка форма на тревожност

Рак заплашва мъжете, страдащи от тежка форма на тревожност

27.09.20160198

За мъжете, които страдат от тежка форма на тревожност, е повече от два пъти по-вероятно да умрат от рак, отколкото останалите представители на силния пол.

Страхове - Отговорете на тези 10 въпроса и открийте щастието в живота!

Отговорете на тези 10 въпроса и открийте щастието в живота!

15.07.20160910

Нерешителността и незнанието какво ни прави щастливи са основните причини да не се чувстваме доволни от живота си, което с време прераства в сериозни състояния като депресия, казват психолози от цял свят.

Страхове - Синдромът Дориан Грей – паническият страх от остаряване

Синдромът Дориан Грей – паническият страх от остаряване

23.06.20160149

Синдромът Дориан Грей идва главният образ в романа Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд. Фантастичната история разказва за младеж с необикновена красота, която оставяла без думи всички около него.

Страхове - Как да се настроим психически за Новата година

Как да се настроим психически за Новата година

01.01.20160120

Началото на Новата година е и начало на поредния житейски цикъл в живота на всеки един от нас. Това носи със себе си както нови надежди, така и доза страх.

Страхове - Доказано! Страданието ни кара да виждаме света в сиво

Доказано! Страданието ни кара да виждаме света в сиво

05.09.20150280

Емоциите ни влияят светогледа ни и това в какъв цвят виждаме обектите около себе си, установи проучване. Психолозите твърдят, че когато сме нещастни и страдаме, по-често виждаме сиви и сини нюанси.

Страхове - На какво се дължи тревожното разстройство

На какво се дължи тревожното разстройство

14.08.201502458

Тревожното разстройство е ментално състояние, което трае минимум шест месеца, обясняват лекарите. Характерно за него е т. нар. дистрес, който пречи на човек да води нормален начин на живот.

Страхове - Акрофобия

Акрофобия

24.06.20150964

Акрофобията представлява изключителен и/или ирационален страх от високото. Акрофобията причинява виене на свят, сърцебиене и гадене. Акрофобията е лечимо състояние.

Страхове - Лимнофобия

Лимнофобия

04.06.20150184

Лимнофобията представлява страх от езера. Лимнофобията е една от най-странните туристически фобии. Лимнофобията налага избягването на райони с езера.

Страхове - Клинофобия – страх от спане

Клинофобия – страх от спане

03.06.20150904

Клинофобията представлява ирационален страх от спане. Клинофобията причинява нарушения в съня. Клинофобията трябва да се лекува навреме.

Страхове - Хирофобия - страх от ръце

Хирофобия - страх от ръце

03.06.20150337

Хирофобията представлява ирационален страх от ръце. Хирофобията е предизвикана от травма в миналото. Хирофобията се лекува чрез психотерапия.

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани