Бавен метаболизъм – истинските признаци!

Бавен метаболизъм – истинските признаци!

Когато повечето хора говорят за забавен метаболизъм, те влагат в думата метаболизъм това колко бързо човек сваля килограми и колко излишни мазнини има. Реално обаче метаболизмът се отнася до протичането на всички процеси, които поддържат тялото здраво

1

Сънливост

Сънливост - последните теми, избрани публикаци и идеи. Информация за Сънливост от Ezine.bg. Списък на статиите за Сънливост. Online портал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и деца и Сънливост.
Сънливост - Бургерите и чипсът на работа ще ви докарат хранителна кома

Бургерите и чипсът на работа ще ви докарат хранителна кома

16.01.20170123

Обилната следобедна закуска през работно време може значително да намали способността ви да извършвате служебните си задължения, сочи ново проучване. Ако е прекалил с вредните храни, човек може дори да изпадне в хранителна кома.

Сънливост - Как да се справим със сънливостта през зимата?

Как да се справим със сънливостта през зимата?

05.12.20140409

В моменти на безсилие и сънливост не прибягвайте до консумацията на кафе и енергийни напитки. Хапнете нещо леко и богато на белтъчини, като избягвайте мазните храни.

Сънливост - Какво да не хапваме в офиса

Какво да не хапваме в офиса

02.12.20140409

Работата в офиса е свързана с напрежение и с активна умствена дейност. За да работи добре, мозъкът постоянно има нужда от енергия, затова е съвсем нормално да изпитвате глад, докато работите.

Сънливост - За прекаленото спане – хиперсомния

За прекаленото спане – хиперсомния

16.12.201204542

Хиперсомнията е увеличаване продължителността на съня с около четвърт повече от обичайната продължителност на съня на даден човек.

Сънливост - На какво се дължи постоянната умора

На какво се дължи постоянната умора

20.04.201206502

Пролетната умора се характеризира с постоянна сънливост и отпадналост. Умората обаче, може да бъде предупреждение за някоя по-сериозна болест, която изисква лечение.