Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

Съчувствието е хубаво нещо, но вреди на здравето ви

Съчувствате ли на най-добрата си приятелка, която се е разделила с голямата си любов? Или на съпруга си, който не е получил повишение на работа? Ново изследване показва, че макар и съчувствието да ни сближава с околните, то вреди на здравето ни.

1

Тревожност

Тревожност - последните теми, авторски публикаци и препоръки. Информация на тема Тревожност от Ezine.bg. Списък на статиите за Тревожност. Online портал за здраве, звезди, дом, семейство и деца и Тревожност.
Тревожност - Това просто упраженение ще ви помогне да предотвратите проблемите

Това просто упраженение ще ви помогне да предотвратите проблемите

10.04.20170313

Само с едно лесно упражнение, може да предотвратите задълбочаването на проблемите си, а да се справите с тях още в самото начало. Нужно е само едно нещо, което ще ви спаси от големите неприятности.

Тревожност - Рак заплашва мъжете, страдащи от тежка форма на тревожност

Рак заплашва мъжете, страдащи от тежка форма на тревожност

27.09.20160219

За мъжете, които страдат от тежка форма на тревожност, е повече от два пъти по-вероятно да умрат от рак, отколкото останалите представители на силния пол.

Тревожност - Много хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресира

Много хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресира

07.09.20160395

Задълбоченото изследване на хормона на щастието – сротонина, доведе в крайна сметка до разработването на така наречените добри наркотици като прозак, които на хартия успешно се справят с депресията.

Тревожност - Тресе ви постоянна тревожност? Спрете тези храни!

Тресе ви постоянна тревожност? Спрете тези храни!

04.08.201603248

Оказва се, че един от начините да облекчите симптомите на паника и тревожност е като ограничите приема на точно определени храни. Ето кои храни подхранват тревожността и безпричинната паника

Тревожност - Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

15.07.20160612

За прекалено чувствителните хора психологът Илейн Ейрън е посочила няколко упражнения, с които само 1 минута може да су върнем спокойствието.

Тревожност - Жените са по-нещастни от мъжете! Ето защо

Жените са по-нещастни от мъжете! Ето защо

11.07.20160486

Жените днес се чувстват много по-полезни и ценени. Натискът на ежедневието и безпокойството, които повишават нивата на стреса обаче, засилват чувството им на неудовлетвореност.

Тревожност - На какво се дължи тревожното разстройство

На какво се дължи тревожното разстройство

14.08.201502670

Тревожното разстройство е ментално състояние, което трае минимум шест месеца, обясняват лекарите. Характерно за него е т. нар. дистрес, който пречи на човек да води нормален начин на живот.

Тревожност - Що е то когнитивно-поведенческа терапия

Що е то когнитивно-поведенческа терапия

05.08.20150624

Поведенческата терапия, наричана още когнитивно-поведенческа терапия, е ефективен метод за лечение на тревожност и депресия. Чрез нея се цели промяна на дисфункционалното мислене и поведение, довели до тези проблеми.

Тревожност - Генерализирано тревожно разстройство

Генерализирано тревожно разстройство

09.07.201501516

Генерализираното тревожно разстройство е вид психично нарушение, което най-често възниква през детството и юношеството. Генерализираното тревожно разстройство се характеризира с прекалена тревожност и притеснения.

Тревожност - Заседяването ни прави все по-тревожни

Заседяването ни прави все по-тревожни

26.06.20150261

Заседналият начин на живот ни прави и все по-тревожни. Децата, които прекарват над 2 часа, гледайки телевизия или играейки на компютъра или таблета, също изпитват състояние на тревожност

Тревожност - Заседналият живот повишава тревожността

Заседналият живот повишава тревожността

24.06.20150388

36 процента от учениците, които стоят повече от два часа дневно пред телевизора или компютъра, изпадат в тревожни състояния много по-често от онези, които прекарват по-малко време пред тези устройства

Тревожност - Психична благотворителност или как да преборим стреса и депресията

Психична благотворителност или как да преборим стреса и депресията

30.05.201501478

Британската фондацията за психично здраве YouGov оповести резултатите от мащабно проучване, които показват, че близо 29 процента от хората са стресирани, а други 24 от тях страдат от тревожност.