Причини за тремор на ръката и пръстите

Причини за тремор на ръката и пръстите

С термина тремор се описват треперенето и други неволни движения на различни групи от мускули в човешкото тяло, които имат известен ритъм. Най-често с това той се появява при ръцете и пръстите, но също така може да порази краката, торса, лицето

1

Тремор

Тремор - последните теми, избрани публикаци и препоръки. Информация за Тремор от Ezine.bg. Списък на статиите за Тремор. Online портал за здравословен живот, звезди, дом и градина, семейство и деца и Тремор.
Тремор - Кога и защо се прави Електромиография

Кога и защо се прави Електромиография

07.09.201502959

Електромиографията (ЕМГ) всъщност е медицинско изследване, което помага да се диагностицират различни болести, които са свързани с мускулите, както и периферните нерви.

Тремор - Есенциален тремор

Есенциален тремор

24.06.201507905

Есенциалният тремор е прогресивно неврологично заболяване, чиято най-характерна проява е треперенето на ръцете по време на волеви движения. Есенциалният тремор е най-често срещаното двигателно разстройство. Лечение на есенциален тремор.

Тремор - Тремор

Тремор

09.06.2015019717

При някои хора треморът е симптом за друг неврологичен проблем. Тремор може да засегна и напълно здрави хора. Видове тремор. Диагностициране на тремор. Лечение на тремор.

Тремор - Подходи при лечение на болестта на Паркинсон

Подходи при лечение на болестта на Паркинсон

21.04.20150830

Не е известно кой е източникът на болестта на Паркинсон, но е притеснителен фактът, че болестта, която доскоро се срещаше предимно при хора на над 60-годишна възраст, вече не е толкова рядко явление и при хората на около 40 г.

Тремор - Симптоми при болестта на Паркинсон

Симптоми при болестта на Паркинсон

13.04.201502001

Основните симптоми, навеждащи към болестта на Паркинсон, са забавени движения на тялото, особено ходенето и движенията в леглото.

Тремор - Треперенето – какви проблеми издава?

Треперенето – какви проблеми издава?

20.05.2012016226

Треперенето на различни части от тялото може да бъде симптом за различни заболявания. То никога не е просто дискомфорт, има причина за това неприятно усещане.