Природните средства за регулиране на хормоните

Природните средства за регулиране на хормоните

Ако в тялото има постоянно производство на естроген, това може да попречи на овулацията и вашият цикъл да стане нередовен. В случай, че нивата на прогестерон и естроген не са балансирани, може да се появят различни симптоми.

1

Хормонален Дисбаланс

Хормонален Дисбаланс - най-новите заглавия, избрани публикаци и съвети. Практична информация за Хормонален Дисбаланс от Ezine.bg. Преглед на статиите за Хормонален Дисбаланс. Български портал за здравословен живот, красота, дом и градина, родители и деца и Хормонален Дисбаланс.
Хормонален Дисбаланс - Най-ефективните билки за лечение на хипотиреоидизъм

Най-ефективните билки за лечение на хипотиреоидизъм

24.12.201607176

За щастие има методи за справянето с хипотиреоидизъмa. В по-голямата си част те са свързани с различни хормонални терапии, но в някои ситуации приемът на билки също допринася за нормализирането на нивата на хормоните на щитовидната жлеза.

Хормонален Дисбаланс - Лакът за нокти е виновник за хормоналния дисбаланс!

Лакът за нокти е виновник за хормоналния дисбаланс!

24.10.201601127

Лакът за нокти може да причини някои сериозни заболявания, сред които и хормонален дисбаланс, показва изследване на учените от университета Дюк, проучили ефекта на 1500 марки лак за нокти на пазара.

Хормонален Дисбаланс - Две йога пози помагат за балансирането на естрогена

Две йога пози помагат за балансирането на естрогена

13.10.20160401

Ако страдате от хормонален дисбаланс, е важно да следите състоянието си, тъй като усложненията от него могат да доведат до безплодие и дори рак.

Хормонален Дисбаланс - Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

15.09.20160911

Хормоналният дисбаланс при мъжете става все по-често срещано явление. Естествените промени настъпват след 40-тата година при мъжете и са много подобни на менопаузата при жените. Определят се с термина андропауза.

Хормонален Дисбаланс - Къде напълняваме според хормоните, които не ни достигат

Къде напълняваме според хормоните, които не ни достигат

04.09.2016014295

Не е тайна, че някои хормони, които не ни достигат в организма или са в прекалено голямо количество, са виновници за напълняването в определени части на тялото.

Хормонален Дисбаланс - Предменструален синдром и менопауза

Предменструален синдром и менопауза

22.12.201501444

Ето какво можете да обясните на своите мъжки половинки, така че те да се отнасят с по-голямо разбиране към настъпилите естествени промени в настроението Ви

Хормонален Дисбаланс - Как да се справим с хормоналния дисбаланс?

Как да се справим с хормоналния дисбаланс?

05.11.201504546

Когато чуем хормонален дисбаланс най-често си представяме жени в менопауза, които се борят с топлите и студени вълни и излишните килограми.

Хормонален Дисбаланс - Изворът на младостта са хормоните

Изворът на младостта са хормоните

09.10.201503273

Хормоните в човешкото тяло са изворът на младостта. Те се отделят от една клетка и действат на разстояние от нея. Това ги прави своеобразни носители на живот.

Хормонален Дисбаланс - Непознатото лице на фитоестрогените

Непознатото лице на фитоестрогените

06.10.201501106

Фитоестрогените са нещо, с което всеки, който иска да е здрав, трябва да е запознат. Често именно незнанието е причина за появата на редица заболявания. Учените смятат, че е добре мъжете да внимават с приема на фитоестрогени

Хормонален Дисбаланс - Билки за регулиране на хормоните

Билки за регулиране на хормоните

29.07.2015019317

Хормоналният дисбаланс е състояние, което предизвиква проблеми с цикъла, кръвоизливи, силен предменструален синдром, трудно забременяване. Той се отразява пряко на психиката на жената, намалява работоспособността ѝ, пречи на съня

Хормонален Дисбаланс - Първите признаци за хормонален дисбаланс

Първите признаци за хормонален дисбаланс

16.07.2015017345

С няколко симптома, които повечето хора игнорират, тялото дава знак за хормонални проблеми. Хормоналният дисбаланс е сериозно състояние и веднага трябва да потърсим лекар още при първите признаци за този проблем.

Хормонален Дисбаланс - Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

Хормоналните изследвания откриват редица проблеми

10.07.201503398

Хормоните са химически вещества, които въздействат върху обмяната на веществата, растежа, половите и много други функции на организма. Те са продукти на жлезите с вътрешна секреция, отделяни директно в кръвта.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни