Природните средства за регулиране на хормоните

Природните средства за регулиране на хормоните

Ако в тялото има постоянно производство на естроген, това може да попречи на овулацията и вашият цикъл да стане нередовен. В случай, че нивата на прогестерон и естроген не са балансирани, може да се появят различни симптоми.

1

Хормони

Хормони - актуални теми, избрани публикаци и съвети. Всичко за Хормони от Ezine.bg. Преглед на статиите за Хормони. Онлайн журнал за здравословен живот, мода, красота, дом и градина, семейство и Хормони.
Хормони - Хормонално лечение с билки

Хормонално лечение с билки

05.02.20180271

В редица случаи лечението на хормонални нарушения с билки дава добър ефект или спира или забавя развиването на болестта. Ето няколко ценните рецепти с билки за хормонално лечение в зависимост от типа на смущението или заболяването

Хормони - Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

Кои са половите хормони и как влияят върху тялото?

23.03.20170760

Половите хормони са активни вещества, които се произвеждат най-вече от жлезите с вътрешна секреция. Естрогенът е най-известният женски полов хормон, който се произвежда в яйчниците.

Хормони - По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

По-щастливи сме, когато слушаме тъжна музика

21.03.20170112

Доказано - тъжните песни ни правят по-щастливи. Когато ни е криво, именно тъжната музика ни кара да се почувстваме по-добре.

Хормони - Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

17.12.20160479

Хормонална връзка между черния дроб и мозъка, която регулира консумацията на алкохол, може да помогне на учените да разработят нови методи за лечение на хората, които имат проблеми с пиенето.

Хормони - Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

Учени предупреждават: Гризалките за бебешки зъби са пълни с бисфенол и парабени

10.12.20160229

Ново изследване показва, че най-популярните гризалки за никнещи зъби съдържат химикали, които могат да причинят хормонални смущения. Повечето от опасните вещества са забранени, защото водят до ендокринни смущения.

Хормони - Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

Екстра килограмите правят мъжете по-здрави. Вижте защо

14.11.20160224

Ново изследване твърди, че напълняването на мъжете с напредването на възрастта ги прави по-здрави и удължава живота им, в сравнение с по-кльощавите им така наречени колеги.

Хормони - Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

Естрогенът прави мозъка на жената по-голям

28.10.20160347

Всеки знае, че жените са по-умни от останалата част от човечеството или поне, че мозъкът им е по-голям. Сега учени откриха и причината за това. Според ново проучване женският мозък се увеличава по размер по време на менструалния цикъл

Хормони - Сексът повишава духовността и дарява на хората вяра

Сексът повишава духовността и дарява на хората вяра

11.10.20160119

Хормоните, които се освобождават в тялото по време на секс, могат да увеличат духовността и да накарат хората да повярват в [Бог], твърдят учени.

Хормони - Симптоми при недостиг на йод

Симптоми при недостиг на йод

05.10.201605067

Един от най-важните елементи за нормалната функция на организма е йодът. Неговата основна грижа е поддържането на щитовидната железа и производството на синтезирани хормони.

Хормони - Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

Все повече мъже страдат от хормонален дисбаланс! Вижте защо

15.09.20160806

Хормоналният дисбаланс при мъжете става все по-често срещано явление. Естествените промени настъпват след 40-тата година при мъжете и са много подобни на менопаузата при жените. Определят се с термина андропауза.

Хормони - Много хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресира

Много хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресира

07.09.20160415

Задълбоченото изследване на хормона на щастието – сротонина, доведе в крайна сметка до разработването на така наречените добри наркотици като прозак, които на хартия успешно се справят с депресията.

Хормони - Къде напълняваме според хормоните, които не ни достигат

Къде напълняваме според хормоните, които не ни достигат

04.09.2016013969

Не е тайна, че някои хормони, които не ни достигат в организма или са в прекалено голямо количество, са виновници за напълняването в определени части на тялото.