Отказът от кърмене не е виновен за глутеновата непоносимост

Отказът от кърмене не е виновен за глутеновата непоносимост

Ново проучване установи, че бебетата, които не са кърмени, не са по-склонни да развият болестта целиакия, която е заболяване на храносмилателната система, предизвикано от глутена. Твърдението обаче противоречи на една от основните теории за това защо деца

1

Цьолиакия

Цьолиакия - последните статии, избрани публикаци и съвети. Информация на тема Цьолиакия от Ezine.bg. Списък на статиите за Цьолиакия. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Цьолиакия.
Цьолиакия - Глутенова непоносимост

Глутенова непоносимост

09.07.201515979

Глутеновата непоносимост представлява автоимунно заболяване. При глутеновата непоносимост консумацията на храни, съдържащи глутен причинява атрофия на лигавицата на тънкото черво. Хранене при глутенова непоносимост.

Цьолиакия - Цьолиакия

Цьолиакия

24.06.20150996

Цьолиакията е хронично възпалително автоимунно заболяване, при което човешкият организма показва непоносимост към храни с глутен. Цьолиакията изисква безглутенова диета. Симптомите при цьолиакия са изключително разнообразни.

Цьолиакия - Глутен и бременност

Глутен и бременност

16.05.201401182

По време на бременност е желателно да се сведат до минимум продуктите съдържащи глутен, а да се консумират повече плодове, зеленчуци и млечни храни.