Кога и защо се прави Електромиография

Кога и защо се прави Електромиография

Електромиографията (ЕМГ) всъщност е медицинско изследване, което помага да се диагностицират различни болести, които са свързани с мускулите, както и периферните нерви.

1

Мускули

Мускули - последните заглавия, авторски публикаци и идеи. Информация за Мускули от Ezine.bg. Списък на статиите за Мускули. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Мускули.
Мускули - Кои подправки облекчават мускулните болки?

Кои подправки облекчават мускулните болки?

30.07.201503754

Мускулните болки са сред най-честите неразположения, които предизвикват дискомфорт на милиони хора по света ежедневно. Невинаги медикаментите могат да се справят с този проблем, а и не е нужно веднага да тичате до аптеката в тази ситуация

Мускули - Болки в мускулите

Болки в мускулите

09.06.2015038780

Болките в мускулите са чувство за дискомфорт, породен от болки в областта на един или друг мускул. Болките в мускулите могат да се дължат на редица причини и заболявания. Симптоми и лечение при болки в мускулите.

Мускули - Упражнения и витамини за укрепване на мускулите

Упражнения и витамини за укрепване на мускулите

26.05.201502146

Упражненията за укрепването на мускулите могат да бъдат най-разнообразни, но е задължително да се научите да ги изпълнявате правилно. Макар всички витамини да са важни за здравето ни, от особено значение за мускулатурата ни са витамините от В група

Мускули - Симптоми и причини за миозит

Симптоми и причини за миозит

23.03.201503260

Миозитът е мускулно възпаление, като един от първите симптоми на това заболяване е болката. Други често срещани симптоми на състоянието са оток и усещане за слабост.

Мускули - Да забавим стареенето на мускулите

Да забавим стареенето на мускулите

05.01.201501848

Стареенето е процес, който засяга всяка част от нашето тяло, заедно със своите последици. По-назад не остават и мускулите.

Мускули - За перфектна коремна преса

За перфектна коремна преса

19.11.201403366

Стегнатият и плосък корем е резултат от балансирано хранене и редовни тренировки. Не е задължително обаче да се потите с часове във фитнеса - лесни кардиоупражнения, докато работите, ще помогнат за вашата тънка талия

Мускули - Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитация

Аюрведа: През деня белтъчини за мускулите и медитация

09.09.201401542

Аюрведа ни учи, че през деня е време да нахраним тялото си и мускулите си с достатъчно белтъчини. Вместо ястие с месо си пригответе вегетарианска храна с леща или боб, овкусени с източни подправки

Мускули - Масло от ший пази мускулите при тренировка

Масло от ший пази мускулите при тренировка

07.07.20140325

Напрежението, което се усеща в мускулите след края на тренировката, трябва да бъде отпуснато. А най-добрият помощник в това начинание може да е маслото от ший.

Мускули - Шоколадовото мляко освежава тялото след тренировка

Шоколадовото мляко освежава тялото след тренировка

18.05.20140468

Колкото и невероятно да звучи, американски специалисти са категорични, че шоколадовото мляко е идеалната напитка след тренировка, защото освежава тялото.

Мускули - Джинджифилът помага срещу мускулни болки

Джинджифилът помага срещу мускулни болки

02.05.201409556

Джинджифилът е ефикасен за облекчаване на болки в мускулите след изтощителни упражнения. Пресният и топлинно обработеният джинджифил намаляват интензивността на мускулните болки.

Мускули - Грешни фитнес правила

Грешни фитнес правила

14.04.201405854

Широко разпространените фитнес правила, че трябва да се тренира до пълно изтощение и че протеините правят мускулите, са до голяма степен грешни.

Мускули - При болки в мускулите - череши и кафе

При болки в мускулите - череши и кафе

05.03.201402014

Интензивните тренировки във фитнеса често са последвани от мускулна треска. Черешите и кафето помагат на мускулите за по-бързото им възстановяване.