Полезни храни при рефлукс

Полезни храни при рефлукс

Когато имате рефлукс, е по-добре да не консумирате мазни храни, а да заложите на салатите и други полезни храни. Ако имате киселини, трябва да избягвате доматите и лука, които понякога изострят повече симптомите

1
Здраве - Как да си набавите витамин D безопасно?

Как да си набавите витамин D безопасно?

10.10.20180292

Витамин D се съдържа само в няколко продукта - сьомга, консервирана риба тон, говежди черен дроб, жълтъци и сардини. Това налага да знаем как най-лесно и безопасно може да си набавим този толкова важен за тялото ни витамин

Здраве - Защо вдигаме кръвното?

Защо вдигаме кръвното?

10.10.2018085

Всички знаем, че високото кръвно налягане не е шега работа. Ако не се лекува, може да доведе до смърт. Така че контролирането на кръвното налягане е най-доброто нещо, което можете да направите, за да се предпазите от сърдечни заболявания и инсулт. Как се

Здраве - 4 упражнения, които мигновено облекчават рамената ви

4 упражнения, които мигновено облекчават рамената ви

08.10.2018085

Навярно мислите, че болката в рамената се дължи на дългите часове работа пред компютър, шофиране, носене на бебета или разглеждане на фейсбук от телефона. Всички тези дейности и много други са причина за изгърбване и напрежение в мускулите.

Здраве - Няколко причини за гаденето, на които трябва да обърнете внимание

Няколко причини за гаденето, на които трябва да обърнете внимание

08.10.20180444

Каквато и да е причината за появата на неприятното усещане, то не трябва да се пренебрегва. Все пак чрез него организмът ни подава сигнал, че нещо не е наред.

Здраве - Искате да сте здрави? Пийте сок от целина

Искате да сте здрави? Пийте сок от целина

07.10.20180114

Целината е една от най-широко употребяваните подправки в кулинарията. Позната е и под името кервиз и се слави с безброй лечебни свойства. Можем да я консумираме и под формата на сок, който е страшно полезен за здравето ни.

Здраве - Какво представлява зъбният камък?

Какво представлява зъбният камък?

07.10.2018094

Натрупването на зъбен камък е един от най-често срещаните козметични проблеми както при мъжете, така и при жените. Той представлява твърди отлагания по зъбните повърхности в резултат на минерализацията на зъбната плака.

Здраве - Най-добрите приложения на етеричните масла

Най-добрите приложения на етеричните масла

06.10.2018080

Здравето може да бъде само на едно вдишване разстояние. Не знаете? Това означава, че не сте чували за ароматерапията.

Здраве - Ползи от ежедневните разходки

Ползи от ежедневните разходки

06.10.2018051

Ежедневната 30-минутна разходка е нещо подобно на хапването на поне една ябълка през деня. С други думи, това до голяма степен може да направи посещенията ви при доктора все по-редки.

Здраве - Ето защо имате газове

Ето защо имате газове

06.10.20180337

Един от най-унизителните моменти в ежедневието на един човек (или поне така се приема от мнозина) е да изпусне газове на публично място. Понякога няма как, тялото ни предава и издайническият звук може да смути вас или околните.

Здраве - Ето защо ви болят зърната на гърдите

Ето защо ви болят зърната на гърдите

05.10.20180120

Болят ви зърната на гърдите? Питате се на какво се дължи това неприятно чувство и дали е свързано със сериозен здравословен проблем?

Здраве - Хранителният режим и ранната менопауза

Хранителният режим и ранната менопауза

04.10.20180149

Има много фактори, които подсказват кога ще влезете в менопауза. Такива са генетиката, тютюнопушенето, дали сте прекарали химиотерапия. Но ново проучване от университета в Лийдс предполага, че може да има друг показател.

Здраве - Болят ви краката? Има решение

Болят ви краката? Има решение

04.10.20180324

Ходенето пеша определено е здравословно и за това все повече хора го предпочитат като алтернатива на фитнеса в спортната зала. Да ходи човек пеша е един от най-лесните, най-ефективни и най-достъпни форми на упражнения.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни