Синдром на Клайнфелтер

Синдром на Клайнфелтер

0

Синдромът на Клайнфелтер е рядко генетично заболяване, при което момчето се ражда с една допълнителна Х-хромозома. Синдромът на Клайнфелтер е едно от по-често срещаните генетични заболявания, което засяга само мъжкия пол.

1

Популярни

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Трихомониаза

Трихомониаза

25.08.20150369

Трихомониазата представлява полово-предавано заболяване, което се причинява от бактерията Trichomonas vaginalis. Трихомониазата има остро и хронично протичане.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Ринофима

Ринофима

23.08.20150414

Ринофимата представлява форма на розацеята, при която върху кожата на лицето се появява голяма червена маса по носа. Среща се предимно при мъже в напреднала възраст.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Синдром на Търнър

Синдром на Търнър

23.08.20150488

Синдромът на Търнър е липса на една от двете полови хромозоми при момичетата. Синдром на Търнър е вродено генетично заболяване, което е известно още и като синдром на Улрих-Търнър.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Тазова възпалителна болест

Тазова възпалителна болест

23.08.20150584

Тазово-възпалителната болест представлява възпалително-инфекциозно заболяване, което засяга матката, маточните тръби, маточната шийка, яйчниците и всички принадлежащи тазови структури. Симптоми при тазова възпалителна болест. Превенция на тазова възпалите

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Камъни в пикочния мехур

Камъни в пикочния мехур

21.08.201501120

Камъните в пикочния мехур са познати на човечеството още от най-дълбока древности, а операциите по тяхното премахване са едни от първите познати хирургически интервенции. Големината на камъните в пикочния мехур е различна.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Полименорея

Полименорея

21.08.201501699

Полименореята се наблюдава при жени във всякаква възраст, но се наблюдава най-често при тийнейджърки, чиято менструация все още не се е регулирала както трябва. Най-често срещаните причини за поява на полименорея за различните хормонални нарушения

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Контактен дерматит

Контактен дерматит

20.08.201503774

Контактният дерматит е възпалително заболяване на кожата, което възниква под влияние на външни фактори. Контактният дерматит е най-често срещаната форма на екзема.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Сперматоцеле

Сперматоцеле

20.08.20150515

Сперматоцелето представлява болестно състояние, при което се наблюдава разрастване на нетипична торбичка в областта на надсеменника на тестиса. Сперматоцеле е познато още и като сперматична киста и е сравнително често срещано при мъжете

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Дистимия

Дистимия

20.08.20150174

Дистимията представлява психичен проблем, който много наподобява депресия, но в никакъв случай не бива да се бърка с нея. Лечението на дистимията е основно в две насоки – психотерапия и медикаментозна терапия.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Ингвинален гранулом

Ингвинален гранулом

19.08.20150518

Ингвиналният гранулом е заболяване, което се предава по полов път. Ингвиналният гранулом е познат още като донованиоза и се среща предимно в тропически и субтропически райони, но има случаи на заболели и в САЩ.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Ку-треска

Ку-треска

29.07.20150258

Ку-треската e остро инфекциозно заболяване, което има бактериално-вирусен характер и спада към групата на зоонозите. Ку-треската се нарича още квадрилатерална треска и треска на деветата миля.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Торзио на тестиса

Торзио на тестиса

28.07.20150887

Торзиото на тестиса е спешно медицинско състояние, при което тестисът се завърта по своят надлъжна ос, в резултат на което се усуква семенната връв. За съжаление няма специфични мерки, които да се вземат за предпазване от торзио на тестиса

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани