Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сътвориха парфюм с аромат на хлябСътвориха парфюм с аромат на хляб
Основната идея в създаването на Eau de Toast са непрестанните съвети от всякакви специалисти да не се консумира хляб....
Роскон (Roscón de Reyes)Роскон (Roscón de Reyes)
2
Сложете брашното на кухненския плот, направете кладенче и сложете всички продукти за тестото. Замесете меко тесто, оставете го на топло да удвои, утрои обема си. Поставете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Направете...
Остропел (Ostropel de Pui)Остропел (Ostropel de Pui)
Ostropel de pui е класическо румънско ястие, което препоръчваме да опитате!...
Мармитако (Marmitaco de atun)Мармитако (Marmitaco de atun)
2
Накиснете от предната нощ червените чушки и когато са набъбнали и добре хидратирани, изстържете месцето им с остър нож. Накълцайте го или направете на паста. Нарежете лука и зелените чушки и ги запържете в зехтина до...
Пастички Dulce de lecheПастички Dulce de leche
За да направите крема, трябва да разбиете сметаната и да я миксирате със съдържанието на консервата. Оставя се настрана. За да получите блат, трябва да разбиете добре с миксер яйцата, двата вида захар и водата, а после...
Испански козунак (Mona De Pascua)Испански козунак (Mona De Pascua)
Пригответе квас от изброените за него продукти. Оформете на малка топка тесто и я пуснете в голяма купа с леко затоплена вода, която да не надвишава телесната температура от 37 градуса. Когато топчицата удвои обема си и изплува...
Спаначена кремсупа (Crema de espinacas)Спаначена кремсупа (Crema de espinacas)
Спаначената кремсупа (Crema de espinacas) е готова....
Лятно вино (Tinto de Verano)Лятно вино (Tinto de Verano)
1
Вземете кана и я напълнете с лед. Налейте газираната вода. Добавете червеното вино. Сложете капачките мартини. Разбъркайте с дървена лъжица. Добавете резенчета лимон и портокал. Изчакайте малко да се охлади и сервирайте...
Великденска Мона (Mona de Pascua)Великденска Мона (Mona de Pascua)
3
Великденската Мона е типичен празничен сладък хляб за някои зони в Испания - Валенсия, Каталуния, Кастия Ла Манча, Мурсия, Арагон. Взависимост от зоната може да се различава по някои съставки или в украсата си. Тук ви предлагам...
Френски хляб (Pain de Campagne)Френски хляб (Pain de Campagne)
3
Защо името му е Pain de Campagne - Хляб Шампанско, не мога да зная, вероятно от това, че цвета му е точно като цвят на шампанско....
Валенсианска вода (Agua de Valencia)Валенсианска вода (Agua de Valencia)
Валенсианската вода (Agua de Valencia) е готова....
Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)
1
Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca) са много вкусни....
Телешко Бланкет (Blanqette de Veau)Телешко Бланкет (Blanqette de Veau)
Лимонът се поставя във вряща вода за 1 минута, за да се отстрани горчивият вкус от кората. Изважда се. Оставя се настрана до ползването му. Приготвя се предварително и торбичката garni в тензух* - дръжки на магданоз, дръжки...
Класически испански чийзкейк (Tarta de queso)Класически испански чийзкейк (Tarta de queso)
3
За чийзкейк има много и различни рецепти. Някои сложни, други лесни, а времето от приготвянето до консумацията изисква доста часове. На мен ми се наложи да приготвя десерт за вечерята на гости, обадили ми се на обяд....
Шоколадово коледно дръвче - Buche de NoelШоколадово коледно дръвче - Buche de Noel
Фурна - 180 градуса Използвани са плоска тава за печене, покрита много добре с хартия за печене и борд, направен от всички страни, около 1 см, и размер на тавата - 30/40 см. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци....
Емпанада с пиле (Empanada de pollo)Емпанада с пиле (Empanada de pollo)
3
На този тип емпанади (Empanada de pollo con tomate) испанците обичат да слагат различни орнаменти, с които украсяват. Директно върху лист хартия за печене разточете едната част на тънка обла кора....
Португалски Бутер Банички (Travesseiros de Sintra)Португалски Бутер Банички (Travesseiros de Sintra)
Фурна - 200 градуса. Две плоски тави, покрити с хартия за печене. Започва се с направата на захарен сироп. В касерола се изсипва водата и се добавя захарта. Оставя се на умерен котлон да се вари, докато при вдигане на...
Черна паеля (Paella negra de marisco)Черна паеля (Paella negra de marisco)
Това е вид паеля много лесна и бърза за приготвяне. Тайната, за да стане тя перфектна на вкус, е в качествените продукти, в софритото и бульона. Първо се заемете с обелването на скаридите, като всичко, което сте "свалили...
Пърженки от Галисия (Orejas De Carnaval)Пърженки от Галисия (Orejas De Carnaval)
Рецептите за Orejas De Carnaval понякога може да бъдат леко различни, като в някои не присъства зехтин или вино, в други отсъства портокаловата кора, но задължителната съставка винаги е анасоновият ликьор и свинската мас....
Тънка зеленчукова пита (Coca de verduras)Тънка зеленчукова пита (Coca de verduras)
Разтопете маста заедно със зехтина и охладете до 37-40 градуса. Разтворете маята с щипка захар във леко топлата вода (37 градуса). Смесете течностите и сипете сухите съставки - брашно и сол. Омесете гладко тесто и го...
Коктейл от скариди (Cóctel de gambas)Коктейл от скариди (Cóctel de gambas)
Типично е за всяка коледна трапеза в Испания, а в Южна Америка се нарича "Cóctel de camarones", поради това че там наричат скаридите по различен начин....
Кафе Кемадо (Carajillo Quemado de Ron)Кафе Кемадо (Carajillo Quemado de Ron)
3
Кафето Кемадо (Carajillo Quemado de Ron) е готово....
Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)
Топла франзела, а вътре в нея една вкусна Tortilla de sobrasada :) Омлетът с чоризо (tortilla de sobrasada) е страхотен, опитайте!...
Салпикон от морски дарове (Salpicon De Marisco)Салпикон от морски дарове (Salpicon De Marisco)
1
Салпикон от морски дарове е вид студено средиземномирско предястие, идеално както за летните топли дни, така и за всеки един сезон, когато имаме желание да похапнем нещо леко, свежо и вкусно. Приготвя се бързо и лесно в няколко...
Пълнена пита от Саламанка (Coca de Salamanca)Пълнена пита от Саламанка (Coca de Salamanca)
Загрейте на слаб огън свинската мас, водата, виното, олиото и щипките захар. Достатъчно е маста да се разтопи и се получи хомогенна смес, в никакъв случай не трябва да завира. Ако загрятата смес от продукти е много топла...