Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сътвориха парфюм с аромат на хляб
Основната идея в създаването на Eau de Toast са непрестанните съвети от всякакви специалисти да не се консумира хляб....
Роскон (Roscón de Reyes)Сложете брашното на кухненския плот, направете кладенче и сложете всички продукти за тестото. Замесете меко тесто, оставете го на топло да удвои, утрои обема си.
Поставете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Направете...
2
Остропел (Ostropel de Pui)
Ostropel de pui е класическо румънско ястие, което препоръчваме да опитате!...
Мармитако (Marmitaco de atun)Накиснете от предната нощ червените чушки и когато са набъбнали и добре хидратирани, изстържете месцето им с остър нож. Накълцайте го или направете на паста.
Нарежете лука и зелените чушки и ги запържете в зехтина до...
2
Пастички Dulce de leche
За да направите крема, трябва да разбиете сметаната и да я миксирате със съдържанието на консервата. Оставя се настрана.
За да получите блат, трябва да разбиете добре с миксер яйцата, двата вида захар и водата, а после...
Испански козунак (Mona De Pascua)
Пригответе квас от изброените за него продукти. Оформете на малка топка тесто и я пуснете в голяма купа с леко затоплена вода, която да не надвишава телесната температура от 37 градуса. Когато топчицата удвои обема си и изплува...
Лятно вино (Tinto de Verano)Вземете кана и я напълнете с лед. Налейте газираната вода. Добавете червеното вино.
Сложете капачките мартини. Разбъркайте с дървена лъжица. Добавете резенчета лимон и портокал.
Изчакайте малко да се охлади и сервирайте...
1
Великденска Мона (Mona de Pascua)Великденската Мона е типичен празничен сладък хляб за някои зони в Испания - Валенсия, Каталуния, Кастия Ла Манча, Мурсия, Арагон. Взависимост от зоната може да се различава по някои съставки или в украсата си. Тук ви предлагам...
3
Френски хляб (Pain de Campagne)Защо името му е Pain de Campagne - Хляб Шампанско, не мога да зная, вероятно от това, че цвета му е точно като цвят на шампанско....
3
Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca)Енсаймада Майорка (Ensaimada de Mallorca) са много вкусни....
1
Телешко Бланкет (Blanqette de Veau)
Лимонът се поставя във вряща вода за 1 минута, за да се отстрани горчивият вкус от кората. Изважда се. Оставя се настрана до ползването му.
Приготвя се предварително и торбичката garni в тензух* - дръжки на магданоз, дръжки...
Класически испански чийзкейк (Tarta de queso)За чийзкейк има много и различни рецепти. Някои сложни, други лесни, а времето от приготвянето до консумацията изисква доста часове. На мен ми се наложи да приготвя десерт за вечерята на гости, обадили ми се на обяд....
3
Шоколадово коледно дръвче - Buche de Noel
Фурна - 180 градуса
Използвани са плоска тава за печене, покрита много добре с хартия за печене и борд, направен от всички страни, около 1 см, и размер на тавата - 30/40 см.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци....
Емпанада с пиле (Empanada de pollo)На този тип емпанади (Empanada de pollo con tomate) испанците обичат да слагат различни орнаменти, с които украсяват.
Директно върху лист хартия за печене разточете едната част на тънка обла кора....
3
Португалски Бутер Банички (Travesseiros de Sintra)
Фурна - 200 градуса.
Две плоски тави, покрити с хартия за печене.
Започва се с направата на захарен сироп. В касерола се изсипва водата и се добавя захарта. Оставя се на умерен котлон да се вари, докато при вдигане на...
Черна паеля (Paella negra de marisco)
Това е вид паеля много лесна и бърза за приготвяне. Тайната, за да стане тя перфектна на вкус, е в качествените продукти, в софритото и бульона.
Първо се заемете с обелването на скаридите, като всичко, което сте "свалили...
Пърженки от Галисия (Orejas De Carnaval)
Рецептите за Orejas De Carnaval понякога може да бъдат леко различни, като в някои не присъства зехтин или вино, в други отсъства портокаловата кора, но задължителната съставка винаги е анасоновият ликьор и свинската мас....
Тънка зеленчукова пита (Coca de verduras)
Разтопете маста заедно със зехтина и охладете до 37-40 градуса.
Разтворете маята с щипка захар във леко топлата вода (37 градуса).
Смесете течностите и сипете сухите съставки - брашно и сол. Омесете гладко тесто и го...
Коктейл от скариди (Cóctel de gambas)
Типично е за всяка коледна трапеза в Испания, а в Южна Америка се нарича "Cóctel de camarones", поради това че там наричат скаридите по различен начин....
Омлет с чоризо (tortilla de sobrasada)
Топла франзела, а вътре в нея една вкусна Tortilla de sobrasada :)
Омлетът с чоризо (tortilla de sobrasada) е страхотен, опитайте!...
Салпикон от морски дарове (Salpicon De Marisco)Салпикон от морски дарове е вид студено средиземномирско предястие, идеално както за летните топли дни, така и за всеки един сезон, когато имаме желание да похапнем нещо леко, свежо и вкусно. Приготвя се бързо и лесно в няколко...
1
Пълнена пита от Саламанка (Coca de Salamanca)
Загрейте на слаб огън свинската мас, водата, виното, олиото и щипките захар. Достатъчно е маста да се разтопи и се получи хомогенна смес, в никакъв случай не трябва да завира.
Ако загрятата смес от продукти е много топла...