Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Първият Vogue на арабски вече на пазараПървият Vogue на арабски вече на пазара
Първият брой на списание Vogue на арабски вече е на пазара. Това е историческо събитие и прецедент за арабския свят. Лице на първия в историята брой на модното списание Vogue на арабски език е Джиджи Хадид....
Телешко по арабски с подправкиТелешко по арабски с подправки
2
Всичките подправки се смилат. Смесват се с бирата и малко масло. Месото се натрива със сместа - поставя се в глинен съд и се задушава за 3 часа при 130 градуса....
Телешко по арабски с подправкиТелешко по арабски с подправки
2
Всичките подправки се смилат. Смесват се с бирата и малко масло. Месото се натрива със сместа - поставя се в глинен съд и се задушава за 3 часа при 130 градуса....
Арабски питки на сачАрабски питки на сач
Печенето на една питка не е повече от 3 минути. Арабските питки на сач са готови....
Арабски питки на тиганАрабски питки на тиган
Оформете топчета с големината на орех и разточете всяко на тънка питка. Изпечете питките в сух тиган от двете страни за по 2-3 минути....
Арабски питки на скараАрабски питки на скара
2
Изпечените арабски питки може да намажете с масло по желание....
Арабски питки на тиганАрабски питки на тиган
Пърженето трябва да се случи на по-силен огън, за да се надуят арабските питки и да са готови само за няколко минутки....
Арабски питки на фурнаАрабски питки на фурна
Оформете топчета, всяка тежаща около 70 г, разточете на тънък кръг и изпечете в тава, върху която сте застлали хартия за печене....
Арабски кекс с дъх на канелаАрабски кекс с дъх на канела
Арабският кекс с дъх на канела е готов....
Известни арабски салатиИзвестни арабски салати
Друго характерно за арабските салати е че при приготвянето им, с изключение на крайбрежните арабски държави, почти никъде не присъства рибата като продукт, но за сметка на нея много популярни са зеленчуковите салати от...
Древният арабски хороскопДревният арабски хороскоп
Арабските племена са използвали звездите за навигация в пустинята....
Популярните арабски подправкиПопулярните арабски подправки
Обикновено се сервира с висококачествен зехтин и плосък арабски хляб - така популярна закуска в целия Близък изток....
Салата на арабските мъдрециСалата на арабските мъдреци
Разбъркваме постоянно до пълното поемане на течността, докато каймата стане на трохи, и накрая добавяме нарязания на ситно магданоз, нарязва се на ситно останалият червен лук и омесваме в каймата в дълбока чиния....
Арабски хлябАрабски хляб
3
По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак. Арабският хляб е готов....
Арабски кюфтетаАрабски кюфтета
Сервирайте тези арабски агнешки кюфтета с хариса и като предястие и се насладете!...
Арабски хлебчетаАрабски хлебчета
Втасалото тесто разрязваме на 3-4 части, в зависимост от това каква големина желаем за нашите хлебчета....
Арабски кексАрабски кекс
24
Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме в тавичка за печене , намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна....
Арабски сандвичАрабски сандвич
5
Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея се добавя нарязаният на тънко домат (може на полумесеци, на колелца или просто на кубчета) и се оставя на страни....
Арабски дюнерАрабски дюнер
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски щруделАрабски щрудел
2
Първо се пекат за 5-10 минути на 200 градуса, а след това още 10-15 минути на 150 градуса само отдолу. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. Когато е почти изстинал, се прави сиропът....
Арабски топчетаАрабски топчета
От тестото се правят малки топчета, с големината на орех. Нареждат се в намазнена тава и се пекат във фурна на 180 градуса около 20 мин. През това време се разбърква какаото с пудрата захар....
Арабски сладоледАрабски сладолед
Половината от сладоледа се разпределя на дъното на формата, отгоре се поръсва с 1 ч.ч. от ядките....
Арабски кебапАрабски кебап
След това нанижете месото на шишове и ги изпечете на загрят грил, като ги обръщате няколко пъти. Смесете съставките за соса и овкусете със сол и пипер. Поднесете шишчетата веднага, поръсени с мента....
Арабски пилафАрабски пилаф
2
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме с вода. След като заври водата, добавяме подправките и стафидите. Варим до готовност. Сервираме в чиния и поръсваме с орехи....
Арабски питкиАрабски питки
Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см. Пекат се в сух горещ тиган (най - добре чугунен). След появата на мехури се обръща (около 30 - 40 секунди на страна)....