Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Форум»Здраве»Имам изкривяване на гръбначния стълб

Имам изкривяване на гръбначния стълб

  • 15.03.11 10:30#1Krasimira Petkova DimitroKrasimira Petkova DimitroНовакРегистрация: 03.03.11Град: Горна ОряховицаОтговори: 3Имам изкривяване на гръбначния стълбЗдравейте! Имам изкривяване на гръбначния стълб. Много често имам силни болки. Ако, някой има същия проблем,нека ме посъветва. Благодаря предварително!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.11 10:29#2РосицаРосицаНовакРегистрация: 18.03.11Град: -Отговори: 1от: Имам изкривяване на гръбначния стълбАз съм на 44 години. От много време ме боли десния крак. От Коледа имам силни болки вече и на гръбнака, долу ниско. Отидох на лекар едва в началото на февруари. Снимаха ме и казаха - силно гръбначно изкривяване, деформация на прешлените и оттам притискане на нерв, за това е болката.
    Предписаха ми 2 инжекции кортикостероиди и ми мина. Но от 1 седмица болката в крака се върна. Цял ден съм на стол пред компютъра.На 44 не вярвам да има начин да се изправи гръбнака. Невроложката каза април месец да вървя на физиотерапия - сега момента (времето) не е подходящо. Но дотогава как ще я карам, не знам. Хващам се, че понакуцвам стараейки се да щадя крака, дето ме боли.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.03.11 11:11#3Elena TodorovaElena TodorovaГотвачРегистрация: 06.05.10Град: -Отговори: 7от: Имам изкривяване на гръбначния стълбБих ви препоръчала да се заемете малко със спорт. Естествено, ако не сте правили спорт от години няма как изведнъж да правите усилени тренировки, но започнете малко по малко.

    Аз също съм по цял ден на компютъра и по едно време имах болки в гърба, изтръпване на единия крак и започнах с фитнес. От тогава се чуствам чудесно и нямам никакви оплаквания. С постоянното стоене на компютър, проблемите назряват ако нямаме движение, а всеки спорт ще засили метаболизма и укрепне мускулите. :y:

    Ако не ви се ходи на фитнес, то можете да излизате да тичате, да ходите на плуване или в началото бързо ходене. За болките в гърба е добре редовно да се прави някакво упражнение за гръб. Често болките в гърба се появяват когато гръбната мускулатура отслабне.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.01.12 04:06#4АлексАлексНовакРегистрация: 11.10.11Град: ВарнаОтговори: 7от: Имам изкривяване на гръбначния стълбСъгласна съм с елена.Аз също имам изкривяване на гръбначния стълб.То може да бъде заличено със усилен спорт, плуване, правене на физически натоварвания.Аз не съм толкова упорита и затова още го имам.Но ти пожелавам ти да се излекуваш! ОтговорОтговор с цитат
  • 18.08.12 02:46#5Emma83Emma83НовакРегистрация: 10.08.12Град: -Отговори: 14от: Имам изкривяване на гръбначния стълбАз ви съветвам да отидете на преглед. Ако игнорирате проблема или решите сама да се опитате да го решите, може само да влошите нещата. Имам приятелка, която преди години имаша подобно изкривяване и постепенно започна да става по-голямо, докато не се наложи операция.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest